Vinete umplute cu carne la cuptor

185

Vânăta este, după părerea mea, prea puțin consumată la cât de bună este. Ajungem a ne sătura de salata de vinete și avem nevoie de ceva mai nou, un mod diferit pentru a prepara vinetele. De aici rețeta de vinete umplute cu carne la cuptor. Este ușoară, pune în evidență gustul vinetelor, dar nu este predominant. Se poate prepara și cu legume pentru o variantă mai vegetariană sau de post, dar de fiecare dată când aveți ocazia vă propun această rețetă. Spor la gătit!

Ingrediente
  • jumătate de kg carne tocată (porc sau amestec)
  • 4 vinete mai mărișoare
  • 4 linguri de ulei
  • 3 foi de dafin
  • 3 roșii
  • 2 cepe
  • o lingură pastă de tomate
  • o legătură de pătrunjel
  • 500 ml suc de roșii
  • 150 g brânză
  • jumătate legătură de mărar
  • sare, piper și boia după gust
  • diferite condimente (cimbru, rozmarin etc.)
  • ulei
Mod de preparare:

Începem cu pregătirea vinetelor pentru a fi umplute. Le-am spălat bine la exterior și apoi le-am tăiat în jumătate. Am scos din fiecare jumătate umplutura având foarte mare grijă să rămână coaja intactă pentru a fi umplută cu bine. Am pus întregul miez într-un bol și am sărat foarte bine coaja de la vânătă. Am lăsat să se scurgă zeama din ea în timpul în care am pregătit compoziția pentru umplutură.

Am curățat și tocat ceapa și miezul de la vânătă. Le-am pus la călit în puțin ulei. Imediat ce începe să se călească mai bine am pus sare, piper, boia, pastă de tomate, foi de dafin și într-un final am adăugat toată carnea amestecând treptat până începe ușor să se gătească. Am pus și pătrunjel tocat și am amestecat bine oprind focul. Am umplut fiecare vânătă cu compoziția obținută. În tava pe care urma să o pun la cuptor cu vinetele am pus suc de roșii făcut în casă și diferite plante aromatice, puțină sare și piper. Am pus vinetele peste care am adăugat câteva felii de roșii și brânză rasă. Am pus tava la cuptor pentru cam jumătate de oră. Cel mai bine e să încercați. Important este să fie carnea gata, în primul rând, apoi restul. Cu 5 minute înainte de a fi gata am pus deasupra și niște mărar tocat.

Le-am servit calde, dar cred că sunt foarte bune chiar și reci. Poftă bună!

DISTRIBUIȚI