Vinete evantai – un alt mod de a prepara o vânătă

274
Vinete evantai

Dacă multă lume se gândește instant la vestita salată de vinete când cumpără o vânătă, vreau să vă propun astăzi un alt mod de a face această legumă atât de sănătoasă. Frumusețea acestei rețete de Vinete evantai, stă atât în faptul că nu multă lume o cunoaște și poate fi cu adevărat o surpriză pe masă, dar și faptul că pare mult mai complex de făcut decât este cu adevărat. Spor la gătit!

Ingrediente:
  • o vânătă mai mare
  • 350 g telemea (sau mozzarella)
  • 100 ml ulei (preferabil de măsline)
  • 5 roșii potrivite ca mărime
  • 4-5 căței de usturoi
  • două linguri de smântână (pentru decor)
  • sare și piper după gust
  • o linguriță de busuioc uscat și pătrunjel
Mod de preparare:

Spălăm bine vânăta, roșiile și le ștergem. Facem un sos pentru vânătă din ulei și condimentele pe care le avem: sare, piper, busuioc uscat și pătrunjelul tocat mărunt. Punem și usturoiul pisat și amestecăm foarte, foarte bine.

Tăiem vânăta, inițial în jumătate, iar apoi în felii aproximativ egale. Punem pe fiecare felie sare și le lăsăm ceva timp (10-15 minute sunt suficiente). Între timp roșiile le tăiem felii și le ungem cu sosul din ulei. Tăiem și brânza în felii uniforme. După ce au trecut cele 10-15 minute luăm excesul de apă de pe vânătă cu un șervețel absorbant de bucătărie. Se unge apoi fiecare felie cu ceea ce a mai rămas din sosul de ulei și se pune vânăta cu fiecare felie despărțită într-un vas pentru copt. Între fiecare felie se pune o felie de roșie și una de brânză (eu recomand telemea sau mozzarella). Se trece totul la cuptorul preîncălzit la 180 grade și se lasă cam 30-40 de minute.

 

La final se adaugă două linguri de smântână și pătrunjel proaspăt. Poate fi consumat atât rece, cât și cald fiind o alegere bună pentru o masă ușoară și sănătoasă. Poftă bună vă doresc!

DISTRIBUIȚI