Tort cu trei straturi de Mousse de ciocolată fără coacere

2479
Mousse

Un tort perfect, mai ales pentru persoanele care iubesc ciocolata și tortul de ciocolată. Merită un punct în plus doar pentru că nu necesită coacere. Desigur și modul cum arată, este unul superb, după cum se poate observa în poză, iar gustul nici nu pot să-l descriu.

Ingrediente:

Blat:
  • 250 g biscuiți cu cacao
  • 150 g unt
Mousse de ciocolată
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 200 g ciocolată albă
  • 300 g frișcă bătută (pentru fiecare strat de Mousse câte 100 g)
  • 600 ml smântâna dulce pentru frișcă (pentru fiecare strat de Mousse câte 200 ml)
  • 5 foi de gelatină
Mod de preparare:

Pentru blat punem întâi măcinăm biscuiții. Aceștia pot fi făcuți la robotul de bucătărie. Altă alternativă ar fi să puneți biscuiții într-o pungă de plasă și îi zdrobiți cu sucitorul până sunt destul de fin făcuți. Topim untul și îl amestecăm cu praful rezultat de biscuiți. După ce am amestecat bine îl punem într-o formă detașabilă. Cu o lingură încercăm să nivelăm „blatul”. Acesta ar fi de preferat să fie cât de drept posibil pentru a susține straturile pe care urmează să le punem.

Vom începe să facem primul Mousse, adică cel de ciocolată amăruie. Punem frișca lichidă la foc și se încălzește. Adăugăm ciocolata amăruie, preferat să fie rasă pentru a se topi mai repede. Când s-a topit se ia de pe foc și se lasă puțin să se răcească. Amestecăm și frișca bătută (după ce s-a răcit) cu compoziție. La primul strat nu adăugăm gelatină, ci doar o punem peste blatul din biscuiți și le lăsăm puțin la frigider, cât timp facem al doilea strat.

Al doilea strat se va face într-un mod asemănător. Diferența mare constă în gelatina pe care trebuie să o punem în apă rece pentru aproximativ 10 minute, adică exact cam cât facem compoziția de frișcă lichidă cu ciocolată cu lapte. La fel, punem la fiert frișca lichidă, adăugăm ciocolata cu lapte și amestecăm. Se scot foițele din apă și se adaugă peste crema de ciocolată. Se amestecă acum foarte, foarte bine și energic. Lăsăm crema să se răcească puțin și o amestecăm apoi cu frișca bătută. Se pune compoziția peste primul strat și o lăsăm jumătate de oră la frigider.

În acest timp facem și ultimul strat, cel de ciocolată albă. Exact în modul menționat mai sus, dar folosim 3 foi de gelatină în loc de două. Avem mare grijă la cum o punem, după ce s-a răcit, pentru a ne asigura că nu se amestecă cu stratul făcut din ciocolată cu lapte.

Se lasă totul la frigider pentru o noapte.

Poftă bună!

 

DISTRIBUIȚI