Tort cu fructe și cremă de ciocolată

1407
tort cu fructe

Termenul de Tort provine din limba italiană fiind o adaptare a termenului Torta. Torta înseamnă pâine rotundă, de aici și forma predominantă pe care o poartă tortul. Există totuși și unele dreptunghiulare, forma fiind mai puțin importantă. Important este gustul, combinația de textură și festivitatea pentru care este pregătit. De cele mai multe ori cei ce se bucură de tort sunt copiii. Din această cauză se optează cel mai mult pentru un tort cu fructe.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 4 linguri cu vârf de făină
  • 4 linguri de zahăr
  • un praf de copt

Cremă:

  • 100 g margarina pentru prăjituri
  • 50 g ciocolată amăruie
  • un l lapte
  • o lingură cacao
  • 3 linguri făină
  • 4 linguri zahăr
  • esență de rom

Decorat: 

  • 200 ml frișcă lichidă
  • fructe
Mod de preparare Tort cu fructe:

Separăm ouăle. Începem cu albușurile pe care le batem spumă cu zahărul până când devin tari, iar zahărul este complet dizolvat. Putem adăuga și un praf de sare împreună cu zahărul cât batem albușurile. Adăugăm deasupra și gălbenușurile pe care le incorporăm treptat. Amestecăm cu o spatulă sau o lingură de lemn până când sunt frumos incorporate în albuș.

Punem peste compoziția pufoasă de ou și făina. Aceasta ar fi de preferat să fie cernută înainte. Amestecăm ușor, fără grabă, compoziția cu o spatulă până când avem compoziția unui aluat de pandișpan. Pregătim cuptorul și tava în care urmează să punem aluatul. Aceasta fie va fi unsă cu ulei și tapetată cu făină, fie o să folosim hârtie de copt. Punem aluatul și lăsăm în cuptor la un foc mediu pentru 20 de minute. După cam 15 minute putem să verificăm totuși și la fel la 20 de minute să vedem dacă mai are nevoie de câteva momente în cuptor.

În puțin lapte rece adăugăm făina, zahărul și cacao. Amestecăm foarte bine până se dizolvă. Continuăm procedeul până nu mai rămân cocoloașe. Adăugăm treptat jumătate de litru de lapte și amestecăm. Punem totul pe foc continuând să amestecăm. Adăugăm bucăți de ciocolată și continuăm să amestecăm până se leagă crema și ciocolata este foarte bine topită.Se ia de pe foc și se lasă la răcit. Se pune când este aproape rece margarina de prăjituri și două linguri de rom. Pentru a fi mai ușor de lucrat recomand ca margarina să fie tăiată în bucățele mici.

Se ia blatul și se taie în jumătate. Punem peste prima jumătate crema, adăugăm apoi și a doua jumătate din blat. Punem deasupra și pe părți frișca bătută și ornăm cu diferite fructe. Cât mai multe pentru un mai bun tort cu fructe. Poftă bună!

DISTRIBUIȚI