Supă cremă de broccoli

373
Supă cremă de broccoli

Broccoli este un aliment care, sincer cred, că trebuie mai des ales pentru o masă sănătoasă. Fără să mai vorbim despre câte vitamine conține (printre care B1, B2, B3, B6, vitamina K și vitamina C), este și o bună sursă de calciu. Cum mulți evită, însă, această legumă din diferite motive, m-am gândit să vă prezint un mod simplu de a prepara o masă cu broccoli. Este vorba de o supă cremă de broccoli care are o culoare superbă verde și pe care sperăm că până și copiii o vor adora.

Ingrediente:
  • un broccoli (cam de jumătate de kg)
  • 2 cartofi mai mici (sau unul mare)
  • 2 cepe mici (sau una mare)
  • jumătate de țelină
  • un morcov
  • sare, piper
  • crutoane
  • opțional: crutoane, brânză de capră sau smântână și o linguriță de ulei de măsline
Mod de preparare:

În ceea ce privește supa cremă de broccoli, pentru a fi preparată putem folosi atât buchețelele de broccoli, cât și tulpina. O să începem astfel cu pregătirea lui pentru supă. Spălăm prima dată întregul broccoli în apă rece. Cu ajutorul unui cuțit tăiem foarte aproape de tulpină buchețele de broccoli. Curățăm apoi tulpina și o tăiem cubulețe. Pregătim și restul legumelor, cât timp broccoli va fi lăsat în apă.

Ceapa o curățăm și o tăiem cubulețe. Cartofii la fel, cubulețe după ce sunt curățați. Continuăm tot așa și cu morcovul și țelina. Punem toate legumele în apă cât să le acopere și punem la fiert. Singurele pe care le lăsăm fără a fi fierte (deocamdată) sunt buchețelele de broccoli. Punem, însă, tulpina deoarece aceasta are mai multe fibre și trebuie fiartă mai mult. Lăsăm până sunt fierte toate legumele, pe care apoi le scoatem din apă și obținem astfel baza pentru supă cremă de broccoli. Lăsăm apa iar să fiarbă, iar când aceasta începe a fierbe punem buchețele de broccoli pe care le lăsăm 4-5 minute. Ar fi bine să acoperim cu un capac în acest timp.

După ce au fiert și buchețelele de broccoli e timpul să punem blenderul vertical la treabă. Recomand pentru supă să folosiți doar broccoli și cartof, restul legumelor fierte pot fi folosite în alte preparate. Punem puțin din baza de supă peste broccoli și cartof, sare și piper după gust. Pisăm legumele pentru supă, în timp ce mai adăugăm câte puțină bază de supă. Cantitatea rămâne în funcție de cât de densă vreți să fie supa. Poate fi servită cu brânză de capră, parmezan ras, smântână de gătit, nuci și crutoane. Poftă bună!

 

DISTRIBUIȚI