Spaghete cu bacon și sos de roșii

845
Spaghete cu bacon și sos de roșii varianta 1

Unul dintre cele mai consumate preparate sunt pastele datorită modului simplu de realizare și a gustului acestora. Cele mai cunoscute, însă, rămân aceste spaghete. Termenul provine din un cuvânt italian „spaghetti” ce provine din cuvântul „spago” ce înseamnă „fir subțire”. Dacă ar fi să luăm istoria spaghetelor aș începe prin a spune că nu se știe nimic sigur. Cea mai veche variantă a fost realizată în secolul 12 în Regatul Siciliei. Spaghetele, însă, au apărut chiar și în mitologia greacă unde se vorbește despre inveția unei mașinării ce realizează „șnururi de aluat”. Mașinăria ar fi fost inventată de zeul Vulcan și reprezintă primele spaghete create. Cel mai popular mod de a fi pregătite sunt ceea ce noi numim spaghete cu bacon și sos de roșii.

Ingrediente
  • jumătate de kg de roșii
  • 300 g spaghete
  • 125 g bacon
  • 1 ceapă mică
  • 1 cățel de usturoi
  • sare, piper, busuioc
  • două linguri ulei
  • Opțional: ghimbir și o lingură ketchup făcut în casă
Mod de preparare spaghete cu bacon și sos de roșii:

Prima dată punem pastele la fiert în apă cu puțină sare. Regula generală ar fi: la fiecare 100 g de paste, avem nevoie de 1 litru de apă. Când apa deja clocotește punem pastele, iar în cazul acestor spaghete recomand să se împingă treptat (cu atenție pentru a nu se rupe) cu o lingură de lemn pentru a fi acoperite cât mai repede de apă. Acestea vor avea timpul de fierbere scris pe ambalaj, de cele mai multe ori undeva între 7 și 12 minute (ale mele aveau 8 minute). Când acestea au fiert se lasă câteva minute în apă. Le strecurăm după ce păstrăm aproximativ 100 ml de apă pentru a lega sosul.

Curățăm cățelul de usturoi și ghimbirul (dacă folosim). Le tocăm și pe punem cu foarte puțin ulei pentru maxim un minut să se rumenească. Îl luăm apoi din tigaie și ne apucăm de ceapă. O curățăm și o spălăm, iar apoi o tăiem mică. Punem la prăjit baconul. Eu am avut noroc deoarece am găsit bacon gata afumat, tăiat special pentru spaghete (mereu îl folosesc la spaghete cu bacon și sos de roșii). Lăsăm câteva momente baconul la prăjit până să adăugăm și ceapa. Punem roșiile tăiate peste bacon. Dacă dorim să fie decojite le punem întâi la fiert câteva minute și apoi le decojim. Peste acestea punem apa în care au fiert pastele. Eu mai pun uneori și o lingură de ketchup.

Strecurăm pastele și le punem peste sos când acesta este deja aproape gata.  Amestecăm până când acestea iau din sosul în care au fost puse. Fiecare porție de spaghete cu bacon și sos de roșii poate fi servită alături de parmezan. Poftă bună!

DISTRIBUIȚI