Șnițel din ardei Kapia copt umplut cu cașcaval

450
Șnițel din ardei Kapia copt umplut cu cașcaval
A auzit cineva de Piperies florinis me feta? Este un preparat specific grecesc preparat din ardei kapia copt pe care-l umpleau cu brânză feta și îl dădeau la cuptor cu mult ulei de măsline. Acesta a intrat ușor în bucătăria românească, deși puțin schimbat. A fost totuși foarte dificil să păstrăm rețeta inițială și mai ales denumirea oficială. Noi am înlocuit brânza feta cu cașcaval și l-am dat prin ou, făină și pesmet făcând un șnițel din el. Așa am ajuns să-l numim Șnițel din ardei Kapia copt umplut cu cașcaval.
Pe cât de bine sună descrierea pe atât de bun, dacă nu mai mult, este rezultatul. Rețeta este una simplă și unde mai pui că este și foarte sănătos pentru noi. Să nu uităm că toate soiurile de ardei roșu, inclusiv kapia, conțin cea mai mare cantitate de vitamina C dintre toate legumele cunoscute. Sau cel puțin așa se crede.
Ingrediente Șnițel din ardei Kapia copt umplut cu cașcaval:
  • 3 ardei kapia
  • 150 g cașcaval
  • un ou
  • două linguri de făină
  • două linguri de pesmet
  • sare și piper după gust
Mod de preparare:

Secretul acestui preparat stă în ce fel de ardei folosim. Ar fi bine să folosim ardei kapia, dar poate fi folosit și alt soi. Diferența va fi că ardeiul kapia oferă o aromă mai dulce, mai ales dacă este copt. Ideal ar fi să aveți ardei din grădină. Așa trebuie să avem un șnițel din ardei Kapia copt umplut cu cașcaval garantat reușit.

Spălăm ardeii, îi ștergem și apoi îi coacem. Am spus de mai multe ori că există mai multe moduri de a face asta. De la cuptor, tigaie, grătar la tavă și plită. Depinde de ce aveți aproape. După ce sunt copți îi punem într-un vas pe care-l acoperim. Punem sare peste ei și lăsăm să „transpire”. Asta ajută și la gust și la curățat. După ce-i curățăm scoatem cotorul și semințele, dar avem grijă să rămână întregi. Umplem ardeiul cu cașcaval și pregătim compoziția pentru șnițel.

Oul va fi bătut spumă cu sare și piper după gust. Separat pregătim făina și pesmetul. Se trece ardeiul prin făină, ou, pesmet (exact în această ordine). Îi punem în tigaie la prăjit până sunt bine rumeniți pe ambele părți. Îi servim calzi sau reci alături ca aperitiv sau gustare alături de garnitură. Poftă bună!

DISTRIBUIȚI