Sarmale cu carne de pui în foi de varză murată

695
Sarmale

Orice moment este un moment bun pentru sarmale. Singura mică problemă, de cele mai multe ori, este grăsimea pe care o are. Mai ales cele de porc îmi par destul de grase, uneori, mai ales dacă mai adăugăm și afumătură să le facem și mai sărate. Cum totuși nu rezist tentației, încerc să le înlocuiesc uneori. Așa am descoperit sarmalele cu carne de pui, sunt delicioase!

Ingrediente
  • o varză murată mai mare
  • un kg carne de pui tocată
  • 2 cepe
  • 300 g orez
  • sare, piper, boia
  • ulei pentru călit
  • bulion
Mod de preparare  sarmale:

Prima dată ne ocupăm de varză. Luăm de pe acesta frunzele, dacă sunt mari le vom tăia în două, dacă nu le lăsăm întregi. Luăm partea tare de la frunză și o tocăm și punem separat.

Punem o tigaie la încins. În aceasta o să călim ceapa. Ceapa o tăiem în cuburi mici și aproximativ egale pentru a ne asigura că se călește uniform. Apoi adăugăm boia de ardei și amestecăm bine. Acum putem să punem și bulionul.

Amestecăm compoziția de ceapă călită cu boia de ardei și bulion, cu carnea de pui tocată. Carnea de pui fie o luăm direct ca fiind tocată, fie o facem noi din pulpe sau piept fără os și fără pieliță. Dacă o facem noi avantajul este că vom știi exact ceea ce se află (mai ales dacă suntem norocoși și avem un pui de casă). Varianta mai rapidă și de multe ori preferată, însă, este cumpărarea din comerț a cărnii gata tocate.

Adăugăm peste carnea tocată și ceapă restul ingredientelor. Mai exact adăugăm orezul, sarea, piperul. Amestecăm bine preparatul și apoi ne apucăm de montarea efectivă a sarmalelor.

Fie alegem să le montăm pe un fund, fie le modelăm, exact cum se face de mult timp și cum au făcut și majoritatea părinților, mai exact cu mâna. Cel mai bine ar fi cam o lingură de umplutură pe fiecare foaie de varză, acum depinde însă și cât de mici sunt foile. Cel mai importat este să nu depășească.

Ceea ce mai rămâne din varză o tocăm și o adăugăm în oala unde punem și sarmalele. Adăugăm puțin înainte de a pune sarmalele pentru a crea un pat pentru ele, apoi punem sarmalele unele peste altele și la final adăugăm ce mai rămâne din varză. Se adaugă apă cât să acopere sarmalele și se pun la fiert cu un capac pe ele. Vor sta pe foc cam 50 de minute. Cel mai bine este însă să încercați una să vedeți dacă mai este nevoie să fie fierte.

Poftă bună!

DISTRIBUIȚI