Sărățele cu chimen sau mac

2680
Sărățele cu mac și chimen

Rețeta de sărățele cu chimen sau mac este o rețetă ușoară, foarte potrivită când ai poftă de ceva puțin sărat și de mâncat între mese. Dacă ai și o formă de sărățele pentru aragaz sau una electrică, este chiar păcat să nu încerci această rețetă în cât mai multe moduri. Deși rețeta și conceptul în sine de sărățele cu chimen sau mac este un concept destul de vechi, gustul și modul de realizarea îl aduc în actualitate în orice perioadă.

Ingrediente
  • 160g făină
  • 120g telemea de vacă (sau cașcaval)
  • 120g unt
  • un ou
  • mac și chimen
Mod de preparare pentru Sărățele cu chimen sau mac

Batem foarte bine oul și punem untul. Sfatul meu în ceea ce privește untul este ca acesta să fie de la temperatura camerei, pentru a fi mai ușor de modelat cu el. Untul îl tăiem în cuburi pentru a ne fi mai ușor. Brânza o dăm pe răzătoare. Eu am folosit telemea de vacă, dar cred că este bună și altă brânză. Cel mai important este să fie pe gustul familiei tale, nu să urmeze o rețetă. Ultima dată când am făcut am combinat telemeaua cu cașcavalul și vă spun sincer că mi-a plăcut rezultatul.

Punem și brânza peste amestecul de ou cu unt și amestecăm bine. Punem treptat și făina. Adăugăm mac și chimen după gust și dacă brânza pare a nu fi suficient de sărată puteți pune un praf de sare. Aluatul format începem să-l frământăm până rezultă un aluat puțin mai tare, dar ușor de lucrat cu el. Aluatul întreg îl împărțim în multe biluțe. Mărimea lor depinde de mărimea presei de sărățele.

Luăm câte o bilă de aluat și o punem în forma de sărățele. Închidem presa și o punem pe aragaz la un foc mediu pentru a se face uniform. Lăsăm puțin pe o parte și apoi întoarcem. Cel mai bine e să deschidem puțin când credem că sunt gata. Repetăm acest proces cu toate bilele de aluat. Dacă aveți o presă electrică pentru sărățele cred că este mult mai ușor.

La final acestea se pot consuma reci sau calde. Pot fi combinate în diferite moduri (de exemplu eu le mănânc uneori și cu dulceață pentru acel contrast între dulce și sărat). Poftă bună!

DISTRIBUIȚI