Salată de Icre făcută în casă

2519
Salată de Icre

De multe ori cumpărăm Salată de Icre gata realizată, dintr-un magazin, fără să realizăm cât de diferită este aceasta la gust fața de o Salată de Icre făcută în casă. Gustul este de multe ori mai bun, știm exact ce am pus în ea și o facem după propriul gust. La final cu siguranță trebuie să rezulte o salată care să fie pe placul fiecărui iubitor de icre.

Ingrediente
  • 350 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 g icre sărate
  • 100 ml apă minerală
  • o felie de pâine înmuiată în lapte
  • o ceapă mica
  • zeama de lămâie mică sau o jumătate de lămâie mare
Mod de realizare Salată de icre:

Primul lucru trebuie să vorbim puțin despre icre înainte de a face salata. Dacă aveți icre proaspete, trebuie să amânați puțin salata și acestea trebuie să fie întâi ținute pentru 2-3 zile la frigider cu sare. Dacă icrele sunt luate din comerț și au fost deja ținute cu sare ne putem deja apuca de salata de icre.

Eu am ales să le fac direct cu ajutorul unui mixer. Original ele se făceau cu o lingură de lemn, dar se poate alege foarte bine și un tel. Cu mixerul avantajul este că se face totul mult mai repede și este mai ușor. Prima dată am amestecat pentru puțin timp icrele singure. După cam jumătate de minut sau un minut am pus și 100 ml de ulei și am amestecat. Acesta a fost pus treptat și în acel timp am și amestecat.

Am pus apoi felia de pâine. Aceasta a fost întâi puțin băgată în lapte, iar apoi stoarsă. Se amestecă în continuare icrele. Punem treptat ulei și zeamă de lămâie. La zeama de lămâie o pui cam după gust, mie mi-a ajuns zeama rezultată de jumătate de lămâie. Punem și apă minerală, cam două trei linguri sunt suficiente. Punem tot așa, treptat și apa, continuând până terminăm salata. Apoi punem ceapa tocată foarte mărunt și amestecăm.

Aceasta este întreaga rețetă de salată de icre. Poftă bună!

DISTRIBUIȚI