Salată cu avocado

370
Salată cu avocado

Avocado este un fruct folosit mai ales în dieta celor ce vor să renunțe la câteva kg pe care le consideră a fi în plus. Pentru a beneficia de toate beneficiile lui trebuie consumat crud, deci majoritatea aleg o salată în care să-l utilizeze. Astăzi am să vă prezint un mod de preparare, o rețetă pentru o delicioasă salată cu avocado.

Ingrediente
  • 2 pulpe
  • jumătate de kg de cartofi
  • 2 bucăți de avocado
  • 2 ouă
  • un ardei roșu
  • o ceapă
  • o linguriță de muștar
  • 100 g măsline
  • ulei
  • sare și piper
Mod de preparare:

Începem prin a curăța pulpele la exterior și a le pune la fiert. Separat punem și cartofii pe care i-am spălat înainte la fiert. Aceștia vor fi puși cu tot cu coajă. În timp ce sunt pe foc cele două ingrediente ne apucăm să tocăm mărunt avocado. Eu am păstrat coaja din care am făcut un bol pentru salată la final doar din motive ornamentale. Am și avut noroc că avocado era foarte bine copt și am reușit să curăț coaja doar cu ajutorul unei linguri.

După ce cartofii au fiert îi curățăm de coajă și apoi îi tocăm exact cum am face o salată orientală. Și pulpele de pui fierte se toc mărunt și se amestecă apoi cu cartoful fiert tocat. Facem o maioneză în stilul propriu, eu o fac cu un gălbenuș fiert și unul crud. Am fiert un ou pe care mai apoi l-am curățat și din care am extras gălbenușul. L-am pus într-un vas alături de un gălbenuș crud. Le amestecăm treptat cu furculița și adăugăm treptat ulei. Pentru prima dată adăugăm cam o lingură maxim pentru a evita tăierea. Eu mai adaug o linguriță de muștar doar pentru a fi sigură că nu se taie, dar nu e obligatoriu. Continuăm să dozăm așa ulei până obținem cantitatea dorită de maioneză.

Amestecul de cartof cu carne fiartă se amestecă cu avocado, ardei roșu tocat, ceapă tocată sare și piper. Adăugăm peste amestec și maioneză și amestecăm foarte bine. Ornăm cu măsline și ardei. Poftă bună!

DISTRIBUIȚI