Rulouri de dovlecel

389
rulouri de dovlecel
Idea de a rula dovlecel și a pune brânză în mijloc este o adaptare după un preparat cunoscut din Italia. Este vorba despre Involtini di zucchini. Eu sincer până acum puțin timp nu știam de această rețetă, știam doar de Involtini di melanzane. Dar cum aveam la îndemână dovlecei proaspeți m-am gândit să schimb ușor rețeta. Așa am aflat de Involtini di zucchini, rețeta de astăzi fiind o adaptarea a ei cu mozzarella și roșii uscate în ulei. O rețetă simplă, perfectă pentru un aperitiv spectaculos.
Ingrediente:
  • 5-6 roșii uscate în ulei (am să scriu modul de preparare dacă vă doriți să le faceți voi)
  • 2 dovlecei
  • 100 g mozzarella
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • un cățel de usturoi
  • sare și piper
Mod de preparare Rulouri de dovlecel:
Prima dată ne apucăm de roșii. Recomand să faceți o dată pentru mai multe porții. Pentru ele avem nevoie de roșii, eu recomand roșiile prunișoare, dacă aveți de unde să le luați la un preț rezonabil. Sunt mai cărnoase și rămâne mai mult „după ele”. Adică o să vedeți că după ce le uscați, mai ales la cele normale, mai rămâne uneori doar coaja. Puteți să le uscați la soare sau în cuptor. Deși e mult mai bine să fie uscate la soare, dacă nu ai curte îți recomand să le usuci în cuptor. Tai fiecare roșie în 2 sau în 4 (depinde de mărimea ei). Scoți sâmburii și partea mai albă și le amesteci cu multă sare. Le lași apoi la uscat 2-3 zile în soare, timp în care le întorci de pe o parte pe alta.
Dacă alegi să le usuci la cuptor le lași cam 10 ore la foc mic până când sunt bine uscate. Le amesteci apoi în borcane. Le aromăm cu diferite ingrediente: ardei iute, mentă, oregano, usturoi sau ce mai vrem. Punem apoi ulei de măsline sau de floarea soarelui până umplem borcanul. Le puteți folosi apoi la o multitudine de preparate, nu doar la aceste rulouri de dovlecel. Că tot vorbeam de rulouri de dovlecel, să trecem la rețeta lor:
În primul rând tăiem dovleceii pe lung și punem sare peste aceștia. Îi lăsăm cam jumătate de oră separat, timp în care aceștia vor lăsa un lichid. Între timp noi pregătim o marinată pentru dovlecel. Tocăm usturoiul mărunt, amestecăm cu uleiul de măsline și punem puțin piper.
După ce s-au înmuiat dovleceii îi dăm cu marinată pe o parte și îi băgăm în cuptorul preîncălzit la 180 grade. Îi putem pune și pe grătar, depinde de preferințe. Lăsăm aici 10 minute, îi scoate, întoarcem dăm cu marinată pe partea opusă și mai lăsăm aproximativ 2 minute. Se scot din cuptor și îi lăsăm să se răcească.
Îi întindem, punem apoi câteva bucățele de mozzarella, roșii uscate și verdeață (ex. pătrunjel). Poftă bună!
DISTRIBUIȚI