Ruladă cu ciocolată – un deliciu pentru iubitorii de ciocolată

4935
Ruladă cu ciocolată

O Ruladă delicioasă, un deliciu pentru iubitorii de ciocolată. Ce poate fi mai frumos și mai gustos? Vă spun eu: o rețetă ușor de realizat. Mai jos aveți etapele:

Ingrediente

Blat:

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • un pliculeț praf de copt
  • o lingură de cacao
Pentru crema de interior:
  • 50 g unt
  • 100 g frişcă lichidă
  • două linguri de zahăr
  • 200 g ciocolată cu cât mai multă cacao
Pentru glazură:
  • 100 g ciocolată neagră
  • o lingură de unt
  • două linguri de lapte

Preparare pentru Ruladă cu ciocolată

Vom face prima dată crema pentru a sta la frigider până facem și blatul pentru o ruladă cu ciocolată reușită. Vom amesteca bine frișca lichidă cu zahărul și o punem la fiert. Apoi trebuie să adăugăm peste și bucăți din ciocolată. Pentru a avea un gust intens se recomandă ca ciocolata să fie de calitate și să conțină multă cacao.

Ciocolata, pentru a se topi cât mai repede, trebuie amestecată cât timp va sta la fiert cu frișca lichidă. După ce vedem că ciocolata s-a topit, tăiem untul în mici cuburi și adăugăm câte unul. După fiecare bucată de unt adăugată amestecăm bine. Lăsăm 10 minute crema să capete o temperatură asemănătoare cu cea din cameră și apoi o lăsăm la frigider.

În timp ce crema se răcește bine ne apucăm de blat. Prima dată se mixează albușurile spumă adăugând treptat și zahărul. Se mixează bine până zahărul este complet incorporat, iar albușul capătă o strălucire. Acum adăugăm și gălbenușurile și continuăm să mixăm aluatul.

Amestecăm făina cu praful de copt și lingura de cacao și o adăugăm în compoziția inițial făcută. Amestecăm (cu o spatulă) toată compoziția, iar apoi punem totul într-o tavă. Tava trebuie în prealabil să fie tapetată cu ulei și făină sau hârtie de copt. Blatul va fi pus apoi la cuptorul preîncălzit la 170 de grade și o lăsăm acolo pentru aproximativ 25 de minute.

Când aceasta este gata o scoatem și o punem într-un prosop de bucătărie puțin umed, apoi urmând să rulăm ușor. Lăsăm să se răcească. Se ia de la frigider crema, după ce s-a topit blatul, și se întinde pe blat. Acum rulăm și o lăsăm așa la frigider pentru jumătate de oră.

După jumătate de oră facem glazura. Pe baie de aburi, topim ciocolata cu untul și laptele și ungem toată glazura. Se lasă la frigider pentru încă, cel puțin, o oră.

*Se poate opta pentru anumite fructe în interior sau în exteriorul ruladei

Poftă bună!

DISTRIBUIȚI