Roșii umplute la cuptor

420
Roșii umplute la cuptor

Există nenumărate moduri de a pregăti o masă rapidă din roșii. Dacă de multe ori le folosim ca o garnitură sau mai ales o salată , există câteva variante prin care putem pune roșia ca preparat principal. Printre aceste nenumărate posibilități avem oportunitatea de a face roșii umplute la cuptor. O alegere, spun eu, minunată pentru acele zile în care vrei să faci ceva rapid. Combinația de ou, roșie și brânză este cunoscută mai ales ca prima masă din zi. Însă dacă punem aceste ingrediente în cuptor poate rezulta o masă ușoară potrivită pentru a încheia cu bine o zi plină.

Ingrediente:
  • 5 sau 6 roșii destul de mari pentru a fi umplute
  • telemea sau cașcaval – depinde de mărimea avută de roșii
  • 5 sau 6 ouă
  • o lingură de ulei
  • sare și piper după gust
  • verdeață tocată mărunt

Nu cred că mai are rost să amintesc toate motivele pentru care este bine să consumi roșii, mai ales din producție proprie. Am să fac doar o mică mențiune pentru ceea ce înseamnă efectul pe care îl au roșiile coapte în cuptor asupra sănătății. În Elveția există medici care sfătuiesc pacienții de diabet să consume roșii coapte în cuptor ca o formă de tratament. Consider însă că nu trebuie nici un consum excesiv și trebuie profitat de fiecare dată de consumarea lor în formă cât mai proaspătă. La ceva timp nu strică o masă precum cea de roșii umplute la cuptor.

Mod de preparare Roșii umplute la cuptor:

Roșiile, deoarece vor sta împreună în cuptor, ar fi bine să fie de mărimi asemănătoare. Tăiem capacul și se scobim cu o linguriță. Punem sare în ele și le lăsăm cu gura în jos pentru câteva minute. În acest timp pregătim tava cu foarte puțin ulei (floarea soarelui, măsline sau unt). Le punem în tavă și punem în fiecare puțină brânză (eu folosesc telemea de vacă) și spargem un ou deasupra.

Dăm totul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și lăsăm acolo până oul este frumos făcut. Pot fi consumate reci sau calde. Poftă bună!

DISTRIBUIȚI