Ghiveciul de legume franțuzesc făcut într-o manieră românescă

1054
Ghiveciul de legume franțuzesc făcut într-o manieră românescă

Ghiveciul de legume franțuzesc mai este cunoscut și drept Ratatouille. O variantă foarte bună pentru sănătate, ieftină și rapid de făcut pentru o zi când nu știi ce să gătești. Mai jos aveți rețeta. Aceasta este mai mult o adaptare după cea originală adăugând ciupercile și cartofi doar pentru că sunt un mare fan al lor, mai ales făcute la cuptor.

Ingrediente:

  • O ceapă roșie
  • un kg de cartofi
  • 2 căței de usturoi
  • un dovlecel mai mare sau doi mici
  • o vânătă mai mare sau două mici
  • un ardei gras
  • jumătate de kg de ciuperci champignon
  • 3 roșii sau 10 roșii cherry
  • verdețuri
  • ulei
  • jumătate de lămâie

Mod de lucru pentru Ghiveciul de legume:

Ceapa roșie se va curăța, spăla și apoi tăia în șase. Usturoiul se curăța. Dovlecelul se va spăla bine și apoi tăia rondele. Ardeiul se va spăla și curăța de conținut și apoi se taie. Rondele vom tăia și vânăta după ce a fost spălată. Pentru roșii optez să le tai în șase după ce le spăl. Dacă folosim cherry doar le spălăm. Curățăm și spălăm ciupercile. Dacă acestea sunt prea mari putem să le tăiem în două.

Cartofii i-am curățat, spălat și apoi tăiat în 4 sau dacă erau mai mari în 6. Dacă vreți puteți să-i faceți rondele mai groase, cam de un cm, dar mie sincer îmi plac mai mult în prima variantă.

Setăm cuptorul al 200 de grade celsius pentru a fi încins bine când vom pune legumele. Deși acestea își vor sădea din volum, la început recomand să nu fie foarte înghesuite. Puteți alege o tavă mai mare în care să încapă toate sau să le faceți în două.

Nu trebuie să puneți apă sau ceva. Legumele conțin deja apă pe care o vor elimina. Deci nici măcar folie de aluminiu nu este necesar să puneți. În schimb, după cam 15-20 de minute, ar fi bine să amestecați puțin legumele aflate în cuptor.

Le lăsăm acolo pentru aproximativ 40-45 de minute. Apoi le scoatem și le servim ca o garnitură pentru un fel cu carne sau exact cum sunt ele cu pâine prăjită.

Poftă bună!

DISTRIBUIȚI