Rețetă Tiramisu – un desert la limita dintre simplu și rafinat

2756
Tiramisu
Simplitatea modului de preparare și complexitatea gustului transformă prăjitura într-un desert uşor şi rafinat.

Simplitatea modului de preparare și complexitatea gustului transformă prăjitura într-un desert uşor şi rafinat.

Tiramisu este un desert simplu de realizat, unele variante fiind realizate doar cu 3 ingrediente. Inițial acesta era destinat copiilor, din acest motiv nu avea alcool, dar acum este foarte îndrăgit și de adulți. Aroma de cafea din pișcoturi îi dă un gust puțin amar, în timp ce desertul în sine este destul de dulce. Din punct de vedere vizual, oferă o complexitate aparentă, fiind defapt simplu. Este un desert care se servește rece, deci este minunat pentru zilele calde de vară, mai ales dacă a stai înainte puțin în frigider.

INGREDIENTE

  • 200 ml cafea tare
  • 40 ml coniac
  • 3-4 linguri cacao
  • 4 ouă
  • 50 g zahăr
  • 500 g mascarpone
  • 150 g pişcoturi

PREPARAREA

Se face cafeaua şi se lasă la răcit în timp ce se pregătesc celelalte ingrediente. Separăm gălbenuşurile de albuşuri în două vase. Se pune zahărul peste gălbenuşuri. Amestecăm gălbenuşurile cu zahărul cu ajutorul unui mixer setat la o viteză mijlocie.

Se mixează gălbenuşurile cu zahărul circa 2 minute, până ce zahărul se dizolvă complet. Mascarpone se freacă până se înmoaie puţin şi se pune peste crema de gălbenuşuri. Se amestecă brânza mascarpone cu crema de gălbenuşuri cu ajutorul mixerului.

Amestecul se mixează 1 minut, până ce se obţine o cremă omogenă, cu aspect lucios.Se mixează albuşurile circa 2 minute, până ce se obţine o spumă care se desprinde de vas. Peste crema de mascarpone şi gălbenuşuri se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă.

Pişcoturile se înmoaie în siropul de cafea cu coniac şi se aşază într-o tavă. Peste pişcoturi, se pune 1/2 din crema de ma-scarpone. Se adaugă încă un strat de pişcoturi. Se întinde restul de cremă, iar deasupra se pre­sară cacao. Se pune la frigider cel puţin 3 ore. Apoi se taie cuburi și se servește alături de o băutură răcoritoare.

Poftă bună!

 

DISTRIBUIȚI