Prăjitură fără coacere cu biscuiți Oreo și Nutella

7374
prăjitură fără coacere

Există unele prăjituri atât de simplu de făcut că uneori până și eu rămân uimită. Această prăjitură îmi pare că face parte din această categorie. Această prăjitură fără coacere face parte din aceste rețete simple. Dacă mai pui și că este realizată cu Oreo și Nutella, ce crezi că ar putea fi greșit?

Ingrediente
  • 500 g mascarpone
  • 300 g biscuiți simpli
  • 250 g unt
  • 150 ml smântână pentru frișcă
  • 200 g ciocolată (de preferat amăruie)
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g nutella (sau finetti)
  • 20 de biscuiți cu cacao
  • 10 de biscuiți Oreo
  • esență de vanilie și de rom
Mod de preparare

Pentru primul strat de biscuiți cu ciocolată, începem prin a topi ciocolata. Aceasta se poate face prin bain-marie sau la un cuptor cu microunde. Eu am utilizat varianta de microunde la această rețetă și am procedat în felul următor: am pus într-un bol frișca lichidă și peste ea am pus ciocolata tăiată sau ruptă bucăți. O punem la cuptor pentru 30 de secunde, apoi amestecăm în compoziția de frișcă cu ciocolată. Punem iar la cuptor pentru 30 de secunde și repetăm procesul. Dacă ciocolata nu este încă bine topită se mai lasă puțin la cuptor, atenție însă pentru a nu fi lăsată prea mult (maxim încă 30 de secunde). Este important să amestecăm la fiecare 30 de secunde pentru a nu se lipi.

Într-un bol separat este important să avem biscuiții simpli rupți în bucăți mai mici. Adăugăm peste ei ciocolata cu frișcă, o lingură esență de rom și amestecăm bine. Punem biscuiții într-o tavă de aproximativ 20 cm și îi întindem pe toată suprafața. După ce ne-am asigurat că este drept întinsă, o punem la frigider și ne apucăm de restul compoziției.

Într-un bol mai mare punem untul pe care-l frecăm cu zahărul pudră. Punem o lingură de esență de vanilie și amestecăm. Treptat punem și mascarpone, câte o lingură în timp folosim mixerul pentru a amesteca întreaga compoziție. Când am terminat cantitatea de mascarpone pe care o adăugăm, ne asigurăm că avem compoziția bine mixată, iar apoi o împărțim în două.

Peste jumătate din compoziție punem biscuiții Oreo. Pe aceștia îi rupem în bucăți nu foarte mici și amestecăm. Această compoziție va fi pusă peste primul strat și deasupra punem biscuiții cu cacao. Următorul strat va fi din jumătatea rămasă de cremă, amestecată cu nutella. La final putem decora cu bucăți de ciocolată. Poftă bună!

DISTRIBUIȚI