Prăjitura fanta la pahar

411
prajitura fanta la pahar

Prăjitura fanta la pahar a fost inspirată după rețeta de la Prăjitura Fanta, căutând o variantă mai simplă. M-am gândit să fac ceva asemănător cu Cheesecake cu oreo și zmeură la pahar. Fiind foarte simplu de făcut și rezultând ceva spectaculos, m-am gândit să împărtășesc cu voi această rețetă. Mi-am dat seama ușor cât de frumos poți să jonglezi cu această prăjitură. Pot fi făcute o grămadă de variante care să satisfacă fiecare membru al familiei. Sper sincer să vă placă varianta aceasta și să o încercați și voi!

Ingrediente Prăjitura fanta la pahar:

Pentru stratul de „blat”:

  • 80 g biscuiți (cam un pachet de biscuiți cu cremă)
  • 20 g unt

Pentru primul strat din prăjitură:

  • 300 g cremă de brânză dulce (sau brânză dulce)
  • 3 – 4 linguri de zahăr
  • extract de vanilie

Pentru ultimul strat din prăjitură:

  • 400 ml suc fanta
  • două linguri de zahăr
  • un pliculeț budincă de vanilie
  • o portocală
Mod de preparare:

Începem prin pregătirea „blatului”. Acesta este compus doar din biscuiți și unt. Untul ar fi bine să-l topim și să-l lăsăm puțin să se răcească. În acest timp punem biscuiții într-o pungă mai rezistentă, cu un prosop rău deasupra și îi batem. Avem grijă să nu facem chiar praf din ei. Biscuiții pot fi de multe feluri: de la oreo la biscuiți simpli de cacao. Eu am ales biscuiți de cacao cu cremă de ciocolată. A rezultat mai cremos stratul de biscuiți. Îi puteți pune și într-un robot de bucătărie, dar există riscul să fie prea mărunți la final. Amestecăm apoi biscuiții cu untul topit și îl punem în pahare. Eu am avut 4 pahare în care le-am pus și mi-a rezultat cam un deget și jumătate de „blat”.

Între timp pregătim al doilea strat pentru prăjitura fanta la pahar. Aici folosim cremă de brânză dulce sau brânză de vaci dulce. Dacă alegem brânza de vaci putem folosi și puțin unt. Eu am ales crema de brânză dulce, fiindu-mi mai ușor să lucrez cu ea. Amestecăm apoi crema de brânză cu zahărul. Eu am pus aproximativ zahăr 3 lingurițe, dar cel mai bine ar fi să gustați înainte. De cele mai multe ori diferă între ele, unele sunt mai dulci, unele mai puțin dulci. Punem și extractul de vanilie și amestecăm. Adăugăm al doilea strat în pahare.

Pentru ultimul strat amestecăm sucul cu budinca. Totul va fi făcut treptat pentru a ne asigura că rezultă un amestec aproximativ omogen. Punem și zahărul continuând să amestecăm și punem totul pe foc câteva minute (cam 2-3), timp în care amestecăm. Și lăsăm apoi pentru a se răci. Adăugăm și ultimul strat, ornăm cu câte o felie de portocală și gata prăjitura fanta la pahar. Poftă bună!

DISTRIBUIȚI