Prăjitură cu vișine pufoasă și aromată

1335
prăjitură cu vișine

Gustul pe care îl oferă această prăjitură cu vișine este unul extrem de bun și preferat mai ales de cei mici. Există o multitudine de variante cu care putem înlocui fructele alese de mine (vișine) cu fructe precum caise, piersici, mere sau chiar ananas. Aceste variante asigură rezultatul preferat pentru fiecare familie, în funcție de preferințe. Este extrem de ușor de realizat și cu siguranță lumea va cere încă o bucată.

Ingrediente prăjitură cu vișine
  • 7 ouă
  • 7 linguri făină
  • 7 zahăr
  • 3 linguri de ulei
  • un praf de copt
  • un vârf de sare
  • o esență de vanilie
  • o linguri făină în plus pentru vișine
  • vișine proaspete sau din compot
Mod de preparare:

Primul pas pe care trebuie să-l facem este separarea celor 7 ouă. Batem albușul spumă după ce îl amestecăm cu zahăr. Continuăm până când albușul este foarte bine bătut și este puțin lucios de la zahăr. Gălbenușul îl amestecăm cu praful de sare. Adăugăm treptat uleiul peste acesta în timp ce amestecăm foarte, foarte ușor. Procesul este oarecum asemănător cu cel pentru maioneză, dar totul va fi gata mult mai rapid fiind vorba de o cantitate mică de ulei.

Când am terminat tot acest proces cu gălbenușul îl adăugăm treptat peste albuș timp în care amestecăm bine. Punem apoi și esența de vanilie. Punem praful de copt și amestecăm. Făina o punem treptat, în ploaie, în timp ce amestecăm. Rezultă un aluat pufos, perfect pentru o prăjitură cu vișine.

Curățăm și spăla vișinele. Putem opta și pentru vișine din compot, cam unul de 800 ml este suficient pentru prăjitură. Dacă alegem să le folosim pe cele din compot, recomand să puneți o lingură de făină peste acestea. Făina are rolul de a regla excesul de sirop pe care îl au acestea. Dacă alegem vișine proaspete recomand lăsarea lor o perioadă în strecurătoare și poate chiar puțin pe un șervețel.

În ceea ce privesc fructele avem două variante. Fie punem aluatul în tavă și punem fructele treptat, fie varianta în care le punem direct în aluat. Dacă alegem a doua variantă, adăugăm fructele peste aluat și amestecăm. Punem întregul aluat într-o tavă pe care o lăsăm la cuptor pentru 30-40 de minte. Această prăjitură cu vișine poate fi servită exact cum rezultă din cuptor. Poftă bună!

DISTRIBUIȚI