Prăjitură cu două creme

343
Prăjitură cu două creme

Ador să fac prăjituri. E ca un mic răsfăț pentru mine și mereu pot să mai adaug, să schimb ceva sau să fac o nouă rețetă. Cam așa am ajuns și la această prăjitură. Îmi doream ceva diferit și nu cum nu am avut ocazia să încerc o astfel de prăjitură m-am gândit de ce să nu fac eu. Rezultatul a fost ceea ce eu am numit simplu și sugestiv: prăjitură cu două creme. Una îmi aduce aminte de cheesecake, iar a doua completează întregul gust fiind puțin mai acrișoară de la fructele de pădure. Recomand să încercați această rețetă!

Ingrediente Prăjitură cu două creme:

Blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri de făină
  • 6 linguri de zahăr
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de cacao
  • un praf de copt

Prima cremă:

  • 250 ml frișcă
  • 150 g cremă de brânză dulce
  • 2 banane
  • 2 lingurițe zahăr vanilat
  • 5 g gelatină

Crema a doua:

  • 250 ml frișcă
  • 200 g fructe de pădure
  • 2 linguri de zahăr
  • 5 grame de gelatină

Glazură:

  • 100 ml frișcă
  • 50 g ciocolată albă
  • fructe (eu am ales mure)
Mod de preparare:
Începem prin a separa gălbenușul de albuș din fiecare ou. Albușul va fi bătut spumă până se întărește, în timp ce gălbenușul va fi frecat cu zahărul până rezultă o cremă pufoasă. Amestecăm apoi treptat adăugând câte o parte din albuș peste gălbenuș. Amestecăm ușor, de jos în sus, cu o paletă până când se omogenizează. Adăugăm și uleiul și continuăm apoi să amestecăm. Punem treptat în compoziție și ingredientele uscate: praf de copt, cacao, făină. Dacă ouăle sunt de casă și foarte proaspete se poate renunța la praful de copt, dar eu l-am folosit la această rețetă. Amestecăm până aluatul este unul omogen și apoi îl punem la cuptorul preîncălzit la foc mediu (aproximativ 180 grade). După 30 de minute facem proba cu scobitoarea să vedem dacă mai trebuie lăsat sau nu.
Pregătim frișca cu un mixer împreună cu zahărul până când se întărește. Facem un piure de banane la Blender pe care-l amestecăm cu crema de brânză. Pregătim și gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Amestecăm apoi gelatina cu bananele și crema de brânză. Incorporăm treptat și frișca bătută. Tăiem în două blatul după ce s-a răcit și punem primul strat de cremă.
Se pregătește frișca la mixer cu zahăr. Pregătim și gelatina și un piure de fructe de pădure. Amestecăm apoi toate ingredientele și le adăugăm peste primul strat de cremă. Peste acesta punem și al doilea blat.
Frișca pentru glazură după ce este bătută va fi amestecată cu ciocolata albă topită. Ornăm cu diferite fructe. Poftă bună!
DISTRIBUIȚI