Prăjitură cu căpșuni și bezea – contrast de culoare și gust excepțional

1107
Prăjitură cu căpșuni și bezea

Dacă îți plac bezelele și fructele, cu siguranță o să îți placă și varianta noastră de Prăjitură cu căpșuni și bezea. Frumusețea constă în modul cum arată, în modul simplu prin care poate fi făcută și mai ales în gustul său excepțional. Mai jos găsiți și o variantă de rețetă a acestei prăjituri, cu precizarea că pot fi folosite și alte fructe, dar și gem.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 30ml lapte
  • 150 g unt (la temperatura camerei)
  • 150 g zahăr
  • 5 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • Un praf de sare

Pentru bezea:

  • 5 albușuri
  • 200 g zahăr pudră
  • Și cât mai multe căpșuni (undeva între 500 g și un kg cred că ar fi perfect) – se poate opta și pentru cele proaspete și înghețate

Mod de preparare Prăjitură cu căpșuni și bezea:

Prima dată amestecăm făina cu praful de copt și sarea. Le punem într-un bol mai mare și adăugăm untul. Untul trebuie să fie la temperatura camerei, deci trebuie scos cu câteva ore înainte de a face efectiv prăjitura. Adăugăm și gălbenușurile, laptele și zahărul și amestecăm până se transformă într-un aluat. Luăm aluatul și îl întindem în funcție de dimensiunea tăvii în care urmează să facem aluatul.

Preîncălzim cuptorul la 200 grade Celsius. Adăugăm tava cu aluatul și o lăsăm acolo pentru 20 de minute. În timp ce aluatul stă la cuptor ne apucăm de căpșuni și bezea. Prima dată curățăm căpșunele și le spălăm bine. Dacă acestea au dimensiuni relativ reduse se pot adăuga întregi, dacă nu, le secționăm pe cele mai mari în două.

Albușurile se bat spumă, foarte bine, iar apoi se adaugă zahărul pudră. Mestecăm puțin și apoi continuăm mixarea. Ne oprim în momentul în care avem o spumă tare și lucioasă.

Scoatem blatul din cuptor și adăugăm căpșunele. Ar fi bine să acoperim întreg blatul. Putem lăsa 2-3 mai mari pentru ornat, dar nu este obligatoriu. Cuptorul va trebui să fie preîncălzit la 150 grade Celsius, deci asigurați-vă că ați făcut acest lucru. Punem bezeaua peste căpșuni și o nivelăm frumos. Acum lăsăm prăjitura la cuptor pentru încă 15 maxim 20 de minute.

Lăsăm prăjitura pentru câteva ore înainte de a o servi. Gustul este minunat.

Poftă bună!

DISTRIBUIȚI