Prăjitură Coco Chanel

545
Prăjitură Coco Chanel

Nu știu de ce-i spune Prăjitură Coco Chanel, dar eu mereu i-am spus așa și mereu am auzit să i se spună așa. Poate de la acel Coco și idea de cocos a prăjiturii… cine să și știe. Important este că e foarte bună această prăjitură! Mai ales pentru cineva care iubește atât de mult nuca de cocos. E și simplă de făcut. Adică atunci când îi auzi numele ar putea părea puțin sofisticată, dar e foarte simplă de făcut. Și are un contrast de alb-negru ce fură privirile mereu pe farfurie.

Ingrediente Prăjitură Coco Chanel
  • 6 ouă
  • 6 linguri de făină
  • 6 linguri de zahăr
  • 6 linguri de ulei
  • 3 linguri de cacao
  • un praf de copt

Pentru cremă:

  • 250 ml lapte
  • 200 g margarină pentru prăjituri
  • 150 g zahăr
  • 100 g fulgi de cocos
  • 4 linguri de făină

Glazură:

  • 100 g ciocolată cu multă cacao
  • 3 linguri de frișcă lichidă
Mod de preparare:

Separăm ouăle pentru blatul de prăjitură. Albușurile vor fi bătute spumă până se întăresc. Imediat apoi pregătim și gălbenușurile. Le amestecăm cu zahărul până când omogenizăm compoziția și zahărul este topit. Punem apoi și uleiul, cacao și într-un final făina amestecată cu praful de copt. Făina putem să o cernem puțin. Incorporăm apoi cele două amestecuri de albuș și gălbenuș. Cu o lingură de lemn luăm treptat câte o lingură de albuș și o amestecăm cu gălbenuș și tot așa până amestecăm întreaga compoziție. Va rezulta un aluat nu foarte moale. Îl punem în cuptor, timp în care facem crema.

Crema o facem amestecând laptele cu făina și zahărul până zahărul este complet topit. Punem compoziția pe foc amestecând până când începe să fiarbă. Atunci punem nuca de cocos și lăsăm pe foc până se îngroașă crema. Atunci o luăm de pe foc și o lăsăm să se răcească. După ce s-a răcit întrun bol punem margarină si adaugăm pe rând câte o lingură de crema de cocos mixând în continuu, tăiem blatul în jumătate, peste prima jumătate punem crema și acoperim cu a doua jumătate.

Glazura o facem bain-marie. Mai exact punem ciocolata în bucăți mici pe aburi și o topim cu trei linguri de frișcă lichidă. Rezultatul va fi pus peste prăjitură și lăsată apoi prăjitura să se răcească. Imediat ce se răcește glazura va fi mult mai tare și mai lucioasă. Se servește rece de la frigider. Poftă bună!

DISTRIBUIȚI