Platou de aperitiv: biluțe de brânză cu ornamente de trandafiri

2399
Biluțe de brânză

Aperitivul de multe ori va fi ceva simplu, dar care să uimească prin modul cum arată. Această parte a unei mese este exact momentul în care îți demonstrezi creativitatea. Mai jos aveți o rețetă de aperitiv foarte ușor de făcut și foarte spectaculoasă, realizată din biluțe de brânză și diferite ornamente în formă de trandafir.

Ingrediente biluțe de brânză:

  • brânză
  • unt
  • struguri
  • susan prăjit
  • mac
  • boia
  • pătrunjel și mărar

Ornamente

  • un morcov
  • scobitori
  • ardei iute verde
  • șuncă presată
  • pătrunjel

Mod de preparare

Se poate observa că nu am pus cantități. Motivul este unul simplu: dacă folosești o brânză moale, pui mai puțin unt, dacă folosești o brânză tare, pui mai mult unt. Poți folosi în schimb chiar cremă de brânză. În ceea ce privește sortimentul de brânză acesta poate fi ales în funcție de preferințele fiecăruia, de la telemea și gorgonzola la brânză de burduf sau chiar mozzarella. Eu de exemplu am folosit doar telemea pentru rezultatul din poză.

Strugurii pot fi albi sau negri, sau chiar combinați. Recomand struguri cu boabe medii sau mari. Dacă folosim două tipuri de brânză facem o pastă din cele două (ar fi de preferat ca una să fie moale și una tare). O pastă facem și dacă avem un tip de brânză, împreună cu untul. Pasta rezultată trebuie să fie destul de tare, dar posibil modelabilă. Îmbrăcăm boabele de struguri în brânză până terminăm toată pasta de brânză. Forma lor trebuie să fie una rotundă, de o dimensiune nu foarte mare.

La sfârșit fiecare bilă va fi dată prin susan prăjit, boia, mac sau pătrunjel cu mărar. Atenție ca fiecare bilă să treacă doar printr-un ingredient. Le lăsăm apoi la frigider până sunt servite.

Ornamente:

Pentru trandafiri am ales două modalități. Prima este cea realizată din morcov, iar a doua din șuncă. Pentru primul mod trebuie să tăiem felii din morcov curățat și spălat cu un cuțit economic și le punem în apă fiartă pentru 20-30 de minute. Apoi modelăm din fiecare felie de morcov cât să prindă forma unui trandafir. Nu este dificil, doar prima dată pare puțin. punem apoi trandafirul pe o scobitoare și facem altul. Ar rezulta cam trei trandafiri pe fiecare scobitoare. Aceștia au fost puși de mine pe pătrunjel verde pentru aspect.

Pentru trandafirul de șuncă avem nevoie de un ardei iute. Îl spălăm și-l curățăm de semințe și-l tăiem în jumătate. Păstrăm partea cu codița și tăiem în zic-zac partea opusă codiței. Luăm o felie de șuncă ți o împachetăm. O punem în ardeiul iute și la final rezultă un trandafir precum cel din poză.

Poftă bună!

DISTRIBUIȚI