Plăcinte cu brânză la tigaie

1710
Plăcinte cu brânză

Plăcinte cu brânză – o gustare care îți aduce aminte, cu siguranță, de copilărie. Mai ales acele plăcinte făcute pe sobă, erau delicioase. Nereușind să fac asta, încerc să improvizez. Astfel, mereu când am poftă de aceste plăcinte și am brânză, îmi pregătesc tigaia și mă apuc la treabă. Norocul meu este că iaurt și făină aproape mereu am prin casă, deci pot să fac față unei dorințe neprevăzute.

Ingrediente

  • 500 ml iaurt
  • 500 g făină
  • o linguriță sare
  • o linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 ouă
  • un kg brânză de vaci
  • o legătură de ceapă verde
  • ulei

Mod de preparare Plăcinte cu brânză

Iaurtul, sare și bicarbonatul vor fi adăugate într-un bol, în această rodine și amestecate foarte bine. Apoi le vom lăsa pentru aproximativ 10 minute. După ce au trecut cele 10 minute adăugăm și făina și, din nou, amestecăm foarte bine.

Amestecăm la început cu o lingură, iar apoi începem să frământăm aluatul. Aluatul trebuie frământat până devine un aluat uniform și moale. Aluatul astfel obținut va fi împărțit în 15 sau 16 bucăți egale. Le ungem cu puțin ulei pentru a nu se usca și le lăsăm pentru 20 de minute.

Amestecăm brânza cu ou și sare. După cele 20 de minute deja o putem adăuga în aluat. Se ia câte o bilă de aluat, se întinde și se pune brânza. O sigilăm aducând vârfurile spre mijloc și lipim foarte bine între ele. Apoi întindem puțin aluatul astfel obținut. Repetăm procesul cu toate bilele.

Pregătim tigaia cu ulei. Ulei trebuie încins bine și apoi adăugată plăcinta. Atenție însă ca în momentul când punem plăcinta să dăm focul mic. Altfel riscăm să rămână necopt în mijloc. Le prăjim pe o parte, iar apoi întoarcem plăcinta pentru a se prăji uniform.

Aceste plăcinte pot fi servite atât reci, cât și calde. Trebuie avut însă puțină grijă deoarece copiii vor fi tentați să le mănânce cât încă sunt foarte calde, cu poftă și să nu le fie rău.

Poftă bună vă doresc!

DISTRIBUIȚI