Păstrăv la cuptor cu legume

1130
Păstrăv cu legume la cuptor

Peștele la cuptor este o alegere foarte bună, după părerea mea, fiind un preparat ușor și sănătos. Deși despre păstrăv de spune că nu prea are gust, eu consider că tot secretul stă în modul cum îl condimentezi. Și ceea ce este fain la această rețetă este libertatea de a alege. Nu ai lămâie, nu e problemă poți să folosești portocală. Nu ai legumele pe care le-am folosit eu, nu-i problemă poți să le folosești pe altele. Nu ai păstrăv, nu e problemă poți să folosești alt pește.

Ingrediente

  • 2 păstrăvi
  • 2 căței de usturoi
  • o portocală
  • o lămâie
  • ulei de măsline (sau de floarea soarelui)
  • 2 roși
  • o ceapă
  • jumătate de ardei roșu
  • fasole verde
  • morcov
  • mazăre
  • sare, piper și boia după gust
  • pătrunjel verde
  • opțional: ceapă verde, un pahar cu vin alb și rozmarin

Mod de preparare:

Am început prin a pregăti peștele. Acesta trebuie curățat și spălat bine. După ce-l spălăm îl ștergem cu prosoape de hârtie. Alegem un vas unde vom pune păstrăvul la cuptor. Recomand un vas în care să punem pune și legumele și păstrăvul împreună. Peștele îl condimentăm cu sare, piper și boia după gust, atât în exterior cât și în interior.

Pregătim legumele pentru cuptor. Ceea ce am pus eu la ingrediente este în mare, voi puteți alege oricare alte legume pentru cuptor alături de pește. Cel mai important este să fie pe placul vostru.  Legumele se spală, se curăță și se taie în funcție de mărimea dorită.  Eu morcovul îl tai în cubulețe, în timp ce roșia îmi place să rămâne felii. Ceapa uneori o tai rondele, uneori o toc mărunt. Vă spun că în ambele cazuri gustul este unul foarte bun.

Jumătate portocala în jumătatea, iar jumătate din ea o tăiem felii. Procedăm în acest mod și cu lămâia. Nu este obligatoriu să le folosiți pe amândouă, multă lume am observat că preferă lămâia. Punem legumele în vasul în care le pregătim și preîncălzim cuptorul. Peste legume punem peștele. Punem 2 sau 3 feli de lămâie/portocală în fiecare pește. Jumătatea rămasă de lămâie și de portocală o folosim pentru a obține suc pe care îl punem peste pește. Deasupra fiecărui pește punem o felie de lămâie, una de portocală și 2-3 de roșii. Punem un pahar de vin sau apă și îl băgăm la cuptor.

Lăsăm la cuptor pentru cam 30 de minute. Primele 20 ar fi bine să fie acoperit cu o folie de aluminiu. La final se poate adăuga pătrunjel proaspăt și ceapă verde. Poftă bună!

DISTRIBUIȚI