Pandișpan cu multe caise

1111
pandișpan cu multe caise

Pandișpanul este un blat pufos, extrem de ușor de făcut. Acestuia îi adăugăm mereu fructe din compot sau proaspete, pentru a schimba puțin textura și pentru a-i da un plus de aromă. Un astfel de pandișpan pe care eu îl fac foarte des este cel cu caise. Mai jos aveți rețeta pentru pandișpan cu multe caise.

Ingrediente pandișpan cu multe caise:
  • 6 ouă
  • 6 linguri făină
  • 6 zahăr
  • 3 linguri de ulei
  • un praf de copt
  • un vârf de sare
  • Opțional: o esență de vanilie
  • foarte multe caise proaspete sau din compot
Mod de preparare:

Începem cu separarea celor 6 ouă. Albușul va fi bătut spumă după ce este amestecat cu zahărul. Continuăm până când albușul este foarte tare și este puțin lucios de la zahăr. Gălbenușul îl amestecăm cu praful de sare. Adăugăm treptat uleiul peste acesta în timp ce amestecăm foarte, foarte ușor. Procesul este oarecum asemănător cu cel pentru maioneză, dar totul va fi gata mult mai rapid fiind vorba de o cantitate mică de ulei.

Când am terminat tot acest proces cu gălbenușul îl adăugăm treptat peste albuș timp în care amestecăm bine. Punem apoi și esența de vanilie sau migdale. Putem adăuga ce arome ne plac, dar recomand să nu se exagereze. Punem praful de copt și amestecăm. Făina o punem treptat, în ploaie, în timp ce amestecăm. Rezultă un aluat pufos, perfect pentru o prăjitură cu vișine.

Dacă avem caise din compot acestea trebuie să fie foarte bine stoarse de compot. Dacă încă au sâmburi trebuie să-i scoatem și vom pune în aluat doar jumătăți de fructe. Dacă fructele sunt proaspete vor fi bine spălate înainte, scurse de apă și apoi scoatem sâmburele și le punem apoi în aluat. Pentru un pandișpan cu multe caise recomand să trecem caisele puțin prin făină. Fiind multe e posibil să mai lase zeamă și nu ne dorim să stricăm blatul.

Punem întregul aluat într-o tavă pe care o lăsăm la cuptor pentru 30-40 de minte. Această prăjitură cu vișine poate fi servită exact cum rezultă din cuptor. Poftă bună!

DISTRIBUIȚI