Ouăle Scoțiene – Rețeta utilizată de marii bucătari

2798
Ouăle Scoțiene

Atât Gordon Ramsey cât și Jamie Oliver au făcut atât de cunoscută această rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Ouăle Scoțiene, căci despre ele vorbeam, sunt o combinație între chiftele și ouă fierte, deci ce ar putea fi rău aici? Îți recomand să încerci această rețetă și este posibil să devină una preferată pentru mesele festive.

Ingrediente
  • 400 g carne de cârnați sau carne tocată
  • 4 ouă pentru fiert
  • un ou care să rămână crud
  • 100 g pesmet auriu
  • 150 g făină
  • sare, piper, boia de ardei – după gust
  • 1 linguriță de muștar
  • o legătură de pătrunjel
  • ulei
Mod de preparare – Ouăle Scoțiene:

Fierbem cele patru ouă, le lăsăm puțin să se răcească, iar apoi le curățăm de coajă. Pentru carne, dacă alegem carnea de cârnați, cumpărăm ceva mai de calitate și îndepărtăm membrana care-i ține. Dacă alegem carne tocată recomand condimentarea acesteia cu niște usturoi, dar e doar o recomandare. Carnea poate fi cumpărată, sau mai bine dacă aveți posibilitatea să o realizați în casă.

Amestecăm carnea cu frunzele de pătrunjel tocate și condimentele după gustul fiecărei persoane. Punem acum și lingurița de muștar. Oul rămas crud va fi bătut și lăsat în farfurie. Lângă mai punem o farfurie cu faină și una cu pesmet. O altă recomandare este să nu puneți toată făina/pesmetul, puneți jumătate și mai apoi vedeți exact de cât mai aveți nevoie. 100-150 de grame a fost mai mult cât să vă faceți o idee. Putem să ne pudrăm puțin palmele cu făină, astfel vom împiedica lipirea cărnii de mâinile noastre. Luăm o bilă de carne tocată, o turtim puțin și punem oul fiert pe care înainte îl trecem prin făină. Formăm o altă bilă cu oul în mijloc. Poți să formezi înainte patru bile de carne pentru a fi sigur că Ouăle Scoțiene sunt uniforme.

Luăm o bilă de carne, o trecem prin făină, apoi prin ou și la final prin pesmet. Repetăm acest proces pentru toate Ouăle Scoțiene și apoi ne pregătim pentru a le prăji.Punem ulei într-o tigaie adâncă (destul de mult ulei, cam exact cum facem pentru gogoși) și punem bilele de carne cu ou în mijloc să se prăjească pentru 4-5 minute. Dacă nu doriți a le prăji puteți doar să le puneți în cuptor pentru 20-30 de minute, le întoarceți și apoi alte 20 de minute. Am înțeles că ar fi la fel de bune, deși sincer nu am încercat.

Eu le-am servit calde alături de cartofi natur și ketchup de casa. Poftă bună!

DISTRIBUIȚI