Ouă umplute cu pate și sos de maioneză

1351
Ouă umplute cu pate și sos de maioneză

Rețeta de ouă umplute este una destul de simplă și foarte preferată pe masele românilor. Ceea ce o face atât de potrivită este combinația de maioneză cu pate. Albușul de ou se află perfect între cele două pentru a fi cât mai ușor de consumat acest preparat. Este folosit mai ales drept aperitiv pentru mese festive, dar cu siguranță sunt și alte momente când avem poftă de ele și le facem. Aceasta este una dintre rețetele utilizate de mine.

Ingrediente ouă umplute
  • 10 ouă
  • un pate de pui (aproximativ 200 g)
  • un gălbenuș de ou crud
  • ulei pentru maioneză
  • o linguriță de muștar pentru maioneză
  • 4 linguri de smântână
  • sare, piper și alte condimente după gust
Mod de preparare:

Începem cu vedeta preparatului: ouăle. Acestea trebuie să fie fierte tare. Pentru acest lucru le punem într-o oală cu apă rece pe care o punem la fiert. Ouăle ar fi bine să fie, înainte de a le pune la fiert, la temperatura camerei (sau apropiată de aceasta). Le lăsăm la foc mare până începe să fiarbă apa. Apoi dăm focul mai mic și le mai lăsăm undeva între 7-9 minute (depinde de dimensiunea lor). Le scoatem și le lăsăm puțin să se răcească. Între timp ne apucăm de maioneză.

Sincer recomand să faceți voi această maioneză. Nici nu vreau să-mi imaginez ce conține ceea ce cumpărăm din magazin. Nu chiar atât de dificil de făcut dacă urmărim câțiva pași. Gălbenușul îl amestecăm cu o linguriță de muștar. Ca o mică paranteză vă sfătuiesc să nu aruncați albușul de la oul pe care-l folosiți. Acesta poate fi folosit în multe locuri. Să continuăm cu maioneza noastră. Punem treptat câte puțin ulei în timp ce amestecăm (cu o lingură de lemn sau cu un mixer). Continuăm așa până ajungem la cantitatea dorită de maioneză. La final putem pune puțină sare în maioneză.

Apoi le curățăm cu atenție de coajă. După ce am curățat oul de coajă îl tăiem în două bucăți egale și scoatem din fiecare gălbenușul. Păstrăm albușul separat și nu mai avem treabă cu el până nu terminăm umplutura.  Umplutura pentru ouă este foarte ușor de realizat. Doar amestecăm gălbenușurile fierte cu pate și câteva linguri de maioneză. Pe un platou punem sosul de maioneză pe care-l amestecăm cu smântână. Punem albușurile și le umplem cu compoziția noastră. Ornăm farfuria cât mai drăguț și am terminat aceste ouă umplute. Poftă bună!

DISTRIBUIȚI