Langoși cu brânză și cașcaval

866
Langoși cu brânză
Cine nu a mâncat până acum langoși cu brânză sau cașcaval? Sunt extrem de ușor de găsit și foarte ieftini. Există, însă, foarte multe variante de langoși. Termenul provine, se pare, din maghiară unde „lang” înseamnă foc. De aici „langoș” o mâncare făcută pe sau lângă foc. Originea lor nu este însă clar văzută ca fiind în Ungaria. Mai mult se presupune că aceste turte ar fi fost făcute acum foarte mult timp în Roma și se numeau Panis Focacius.
Ingrediente langoși cu brânză
  • 600 g făină
  • 250 ml apă călduță sau lapte călduț
  • 2 ouă
  • 2 linguri de ulei
  • o linguriță de zahăr
  • o linguriță de sare
  • un pliculeț drojdie uscată (un pliculeț are cam 7 g)
  • 200 g brânză (eu am optat pentru telemea de vacă)
  • 50 g cașcaval
  • ulei pentru prăjit
Mod de preparare:

Prima dată ne asigurăm că ingredientele sunt pregătite pentru cei mai buni langoși cu brânză. Mai exact făina trebuie să fie cernută înainte, sau cel puțin așa recomand. Eu am pus aproximativ 600 g de făină, e posibil să folosiți cu 2-3 linguri mai mult sau mai puțin. Apa trebuie să fie călduță, dar neapărat nu fierbinte. Fiind folosită drojdia uscată nu trebuie neapărat să fie și dizolvată. Aceasta poate fi direct amestecată cu făina. De multe ori folosesc drojdie uscată fiind mai ușor de depozitat și mai ușor de incorporat în aluat.

Se poate folosi și drojdie proaspătă, dar atunci recomand să faceți o maia cu o parte din apa călduță, o lingură de făină și zahărul. Am înțeles că se poate face o maia și cu drojdie uscată, dar nu pot să spun că am încercat. Acest lucru este recomandat dacă doriți o fermentație mai rapidă urmărind exact procesul de la drojdie proaspătă, dar cu drojdie uscată.

Punem într-un castron faina amestecată cu zahăr și drojdia. Amestecăm foarte bine și punem lingurița de sare. Adăugăm cele două ouă și treptat apă călduță în timp ce amestecăm. Va rezulta un aluat foarte lipicios. Aluatul îl vom frământa până când acesta nu se va mai lipi de mână. Îl lăsăm apoi într-un loc ferit de aer rece până când începe a crește.

După ce a crescut îl împărțim în biluțe pe care le întindem și le umplem cu cașcaval și brânză. Le punem apoi în mult ulei și ne asigurăm că sunt bine făcute pe ambele părți. Poftă bună!

DISTRIBUIȚI