Jeleu de portocale

1455
Jeleu de portocale

Există multe deserturi pe care copiii le iubesc. Mai mult decât ele este parcă modul de prezentare al desertului. Orice desert, oricât de simplu este făcut, poate să devină o adevărată comoară pentru copil dacă este prezentat într-un mod unic. Cu acest gând am pregătit și acest jeleu de portocale. Deși pare ceva extrem de simplu și banal, pentru un copil este spectaculos modul de prezentare. L-am prezentat ca o portocală adevărată, dar defapt este un jeleu de portocale.

Ingrediente

  • Portocale (3-4 ar putea fi suficiente)
  • Suc de lămâie
  • Gelatină
  • Opțional – Miere sau zahăr
Mod de preparare – Jeleu de portocale

Portocale trebuie să fie tăiate în jumătate. Să avem grijă să fie uniform tăiate. Vom folosi coaja de portocale deci să avem grijă de ea. Punem sucul rezultat de la portocale într-o cană gradată. A fi bine să fie strecurat sucul de la portocală. Încercăm să obținem 300 ml de suc de portocale. Acesta poate fi completată de suc de la o lămâie. Se amestecă bine și se pune zahăr sau miere. Zahărul și mierea sunt doar pentru a fi mai îndulcit, se poate omite dacă dorim asta.

Cojile de portocale se curăță bine și scoatem tot ce are în interior. Vom face jeleul în coajă pentru a imita forma portocalelor. Se spală bine și se așează într-o farfurie. Pregătim gelatina pentru sucul de portocale. Punem gelatina în suc și amestecăm cu un tel bine. Se pun pe foc și se amestecă bine până ajunge în punctul de fierbere. Apoi se ia de pe foc și se lasă 2-3 minute. Tot amestecul se toarnă în cojile de portocale. Acestea trebuie să fie plină fără a da pe lângă, însă, și să putem să le transportăm la frigider.

După ce am pus compoziția în cojile de portocale trebuie să le lăsăm câteva minute să se răcească. Le pune în frigider pentru aproximativ 2 ore. Când s-a întărit jeleul le scoatem din frigider și le tăiem în feliuțe care să le imite pe cele de portocale. Va fi cu siguranță un desert adorat de copii. Poftă bună!

DISTRIBUIȚI