Fursecuri Nuci – desertul copilăriei

397
Nuci
Îmi vine uneori un dor de copilărie de nu-mi pot astupa decât un un preparat de atunci. Deși poate nu mai e gustul pe care îl simțeam atunci, iar bucuria aia de copil s-a ascuns puțin, tot îmi umple sufletul de bucurie. Unul dintre preparatele pe care mereu le-am adorat fiind copil sunt acele fursecuri denumite Nuci. Și chiar de găsisem chiar aceste zile câteva cumpărate, m-am gândit să caut gustul pe care-l aveau atunci și așa am ales să fac această rețetă.
Ingrediente Nuci:
Ingrediente nuci:
  • 3 oua
  • 10 linguri ulei
  • o linguriță bicarbonat (+ o lingură oțet pentru a stinge bicarbonatul)
  • o cană cu lapte
  • o cană de zahăr
  • o lingura esență sau extract vanilie
  • faina cât cuprinde
  • un praf de sare
Ingrediente crema:
  • 200 ml lapte rece
  • 150 g zahăr
  • 125 g biscuiți zdrobiți
  • 100 g miez de nucă
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • două linguri de cacao
  • o esență de rom

Opțional: zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Începem prin a bate ouăle cu zahărul și praful de sare. Adaugăm treptat uleiul, laptele și bicarbonatul stins. Punem apoi esența sau extractul de vanilie și amestecăm. Treptat adăugăm din făină până când aluatul poate fi ținut în mână fără a se mai lipi. Îl lăsăm apoi puțin să se odihnească, timp în care să putem face crema pentru nuci.Crema este făcută prin amestecarea ingredientelor până avem o pastă destul de moale și ingredientele sunt bine amestecate între ele.

După ce am terminat crema ne apucăm de nuci. Luăm câte o biluță din aluatul pentru nuci. Biluțele la mine au undeva la 6 grame fiind foarte mici (puțin mai mici decât un raffaello). Dacă e prea mult aluat aveți prea mult pierdut deoarece acesta va începe să iasă din forma de nuci. Oricum ceea ce este în plus puteți pune în cremă alături de biscuiți. Încingem forma pentru nuci și punem câte o biluță în fiecare formă. Le punem pe foc 1 minut pe o parte și 30-40 secunde pe partea opusă. Acum depinde foarte mult ce fel de formă aveți. Primele nuci sunt mai mult un „experiment” pentru a vedea: e destul aluat? Trebuie lăsat mai puțin? Mai mult?.

Lăsăm nucile să se răcească și le umplem cu cremă. La final putem pune și zahăr pudră peste acestea. Poftă bună!

DISTRIBUIȚI