Ficăței de pui cu ceapă și usturoi

1709
Ficăței

O porție de ficăței de pui (și nu numai) cu ceapă și usturoi sunt alegerea perfectă pentru o zi în care ai nevoie de ceva rapid și sănătos. Nu putem omite toate aceste beneficii pe care ni le oferă consumul de ficăței de pui. De la vitamina B12, B1 sau A până la Fier și proteine. Astfel pe lângă plăcerea gustului acest preparat este un bun ajutor pentru sistemul nostru imunitar și vederea noastră. Mai ales dacă mai este completat de beneficiul consumului de ceapă și usturoi, am spus deja destule motive pentru care ar trebui să încerci această rețetă. Unde mai pui că este și foarte bună!

Ingrediente
  • 500 g ficatei proaspăt de pui
  • 3 cepe
  • 3 caței de usturoi
  • o linguriță cimbru uscat
  • sare și piper după gust
  • ulei pentru prăjit
  • opțional: pătrunjel proaspăt, vin roșu
Mod de preparare:

Ficatul are șanse foarte mari să fie extrem de gustos dacă este proaspăt. Aceasta este o mică paranteză ce vreau să o fac, în timp ce mă refer la ficat în general și nu exclusiv cel de pui. Nu mereu, dar există mai multe șanse să se rupă bucățele întreg ficatul dacă acesta a fost congelat și apoi decongelat. Dacă ficatul este din pui de țară, este și mai bine, dar este ok și cu ficat din comerț dacă acesta este proaspăt.

După ce am ales bine ficatul, acesta e bine să stea la frigider pentru câteva ore în apă rece. Schimbăm apa de 2-3 ori cât timp stă la frigider deoarece ficatul va lăsa, cu siguranță, sânge. Nu vrem să rezulte niște ficăței cu gust puțin amărui, nu? După ce în scoate îl curățăm bine. Avem grijă mai ales să nu fi rămas fierea. Dacă aceasta a rămas legată de vreo bucată de ficat, trebuie îndepărtată cu grijă pentru a nu se sparge și a nu provoca gust amar ficatului. Le spălăm, scurgem într-o strecurătoare și pregătim tigaia cu ulei pe aragaz.

În acest moment tocăm mărunt ceapa. Punem ficatul în uleiul încins și-l lăsăm pentru 2-3 minute. Punem și ceapa pentru a se căli alături de ficat. Usturoiul poate fi pus tocat sau pisat. Punem condimentele după plac (sare, piper, cimbru). Se lasă pe foc cu puțină apă, cam o ceșcuță (sau mai bine dacă alegeți vin roșu). Îl mai lăsăm doar până scade apa.

Îl servim lână o mămăligă. Eu am făcut și câteva rondele de ceapă pane. Poftă bună!

 

DISTRIBUIȚI