Fasole verde cu cârnați, susan și bruschete

338
Fasole verde cu cârnați, susan și bruschete

Rețeta de fasole verde cu cârnați, susan și bruschete este o rețetă care deși pare puțin sofisticată, are un mod foarte simplu de realizare și o combinație perfectă de arome. Culorile din farfurie și mirosul pe care îl emană acest preparat este, cu siguranță, ceea ce completează gustul de care foarte greu de saturi. Fără să mai vorbesc atât de mult, vă prezint mai jos rețeta pentru preparat:

Ingrediente

Fasole verde:

  • 500 g fasole
  • 3 căței de usturoi
  • o ceapă
  • ulei
  • sare, susan și piper

Cârnăcior:

  • 3 cârnați proaspeți
  • bețe de frigărui din bambus

Bruschete:

  • O baghetă franțuzească
  • 2 căței de usturoi
  • busuioc și oregano
  • ulei

Mod de preparare:

Fasole

Prima dată se pregătește fasolea. Dacă aceasta este proaspătă se spală în mai multe ape și apoi se taie. Eu am pus fasole verde în pungi pentru iarnă și am folosit una de aproximativ 500 g. Am pus fasolea într-o oală în care am pus apoi apă cât să acopere fasolea. După ce apa a început să scadă am adăugat și 3 linguri de ulei și ceapă.

Când fasolea este aproape gata, în mod normal după aproximativ 20 de minute, punem și usturoiul pisat și amestecăm bine. Am adăugat acum și sare și piper după gust. După ce am pus usturoiul mai lăsăm 5 minute și apoi încercăm să vedem dacă este gata fasolea. Când este gata o punem pe farfurie și o ornăm cu susa.

Cârnați

Acum ne ocupăm de cârnăcior. Acesta am ales să-l fac pe gril. Se poate opta totuși și pe facerea lui în tigaie, pași fiind asemănători. Am avut 3 bețe de frigărui din bambus, iar fiecare cârnăcior a fost pus pe un băț. Se pune cârnăciorul pe gril. Când începe să se prăjească îl întoarcem invers pentru a ne asigura că este uniform făcut pe ambele părți. Acum depinde mult și cât de prăjit îl doriți, de exemplu eu îl prefer mult mai prăjit. Luăm fiecare cârnăcior și îl punem lângă fasole pe farfurie.

Bruschete 

Pregătim pâinea pentru gril. Prima dată vom tăia bagheta în felii de aproximativ doi cm și o „stropim” cu puțin ulei. Punem pe ea busuiocul și oregano și o punem pe gril. O întoarcem pentru a ne asigura că se face uniform pe ambele părți. Când sunt gata le frecăm cu puțin usturoi pe ambele părți. Mie mi-au ajuns doi căței pentru asta. O adăugăm pe farfurie lângă fasole și cârnaț, iar preparatul este gata.

Poftă bună!

DISTRIBUIȚI