Coșulețe din ciocolată umplute

297
Coșulețe din ciocolată

Când vreau să aleg pentru desert ceva mai diferit, mă orientez mereu spre ceva simplu, dar care cred eu că o să uimească. Așa am ajuns la aceste coșulețe din ciocolată umplute. De multe ori le spun chiar coșulețe cu surprize deoarece ai mei niciodată nu-și dau seama ce se află înauntru. Și nici nu le spun înainte ce am folosit. Unde mai punem că-mi par foarte simplu de făcut. Întreaga rețetă o aveți mai jos:

Ingrediente:

Pentru coșulețe:

  • 100 g ciocolată
  • 2 linguri de frișcă lichidă

Pentru umplutură:

  • 150 ml frișcă lichidă
  • 50 g ciocolată
  • opțional: fructe, biscuiți sfărâmați sau diferite alune și nuci

Pentru ornat:

  • 5 biscuiți
  • fulgi de ciocolată după preferință
  • opțional: diferite fructe
Mod de preparare:

Această rețetă a fost făcută pentru 5 coșulețe din ciocolată umplute cu cremă și din acest motiv avem 5 biscuiți. Dacă vă doriți mai multe mai adăugați câte puțin la fiecare ingredient. Pentru a face coșulețul propriu-zis avem nevoie de doar două ingrediente: frișcă lichidă și ciocolată. Sincer tocmai asta face această rețetă atât de ușoara, are la bază doar cele două ingrediente.

Începem prin a topi în bain marie ciocolata. Ciocolata poate să fie cu lapte sau amăruie. Pentru această rețetă eu am folosit amăruie tocmai pentru a nu fi foarte dulce. Punem peste ciocolată frișca lichidă și punem totul în forme. Am folosit niște forme pentru brioșe în care am făcut coșulețele. Desigur că voi puteți să folosiți ce forme vă doriți. Le lăsăm apoi câteva ore la frigider sau peste noapte până se întăresc. Între timp pregătim crema deoarece și aceasta trebuie să fie răcită înainte de a o pune în coșulețe.

Crema o facem topind pe foc ciocolata în frișca lichidă. Lăsăm apoi compoziția să se răcească foarte bine. După ce s-a răcit pregătim frișca exact cum am pregăti în mod normal, dar nu mai punem zahăr.

 

Apoi facem coșulețele. Mie îmi place să le fac „cu surprize”. În unele pun biscuite și deasupra crema. În unele înlocuiesc biscuitele cu diferite nuci sau alune de pădure. Și într-un final unele le las simple sau pun câteva fructe. La final punem crema de ciocolată și frișcă. Ornăm totul cu fulgi de ciocolată și câte un biscuite întreg. Dacă sunt ornate identic va fi o surpriză să ne dăm seama ce se află înauntru.

DISTRIBUIȚI