Cordon bleu din piept de pui

2734
Cordon bleu din piept de pui

Cordon bleu – un preparat foarte cunoscut în România, deși originea sa este una franceză. Acest preparat a fost pentru prima dată realizat de către bucătarul francez Auguste Escoffier.  În varianta originală acesta a utilizat carnea de vită, dar cu timpul rețeta a fost de nenumărate ori reinterpretată. Astfel s-a ajuns la diferite varietăți de carne: vită, mușchi de porc sau piept de pui. Nici șunca nu a rămas nemodificată. De la prosciutto până la șunca presată, am întâlnit foarte multe variante. Și cașcavalul, desigur că a suferit unele modificări. Dar farmecul acestul preparat este tocmai faptul că, deși foarte reinterpretat, fiecare variantă a lui este delicioasă!

Ingrediente:

  • Un piept de pui mai mare (de aproximativ un kg)
  • 4 felii e șuncă/prosciutto
  • 4 felii de cașcaval
  • 2 oua
  • 100 g de faina
  • 200 g de pesmet
  • sare, piper și usturoi granulat
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare Cordon bleu:

Pieptul de pui se va felia în patru bucăți aproximativ egale. Cele două bucăți vor fi bătute foarte, foarte bine cu un ciocan de carne. Procesul la început seamănă foarte mult cu cel pentru un șnițel din piept de pui. Acest lucru se va realiza prin punerea puiului într-o pungă, recomand una mai rezistentă (de plastic). Scoatem bucățile de pui și pe punem pe o farfurie întinsă. Se vor condimenta pe o parte și pe cealaltă cu sare, piper și usturoi granulat. Acestea se vor adăuga în ce proporție doriți, după gust.

Pe fiecare bucată de pui, după ce este bătută, se va pune o bucată de șuncă sau prosciutto. Adăugăm și felia de cașcaval deasupra și apoi se strânge fiecare felia astfel încât să acoperim cașcavalul. Aici avem două posibilități: fie îl împăturim în două și sigilăm marginea cu ciocanul de carne, fie îl prindem cu o scobitoare.

Batem ouăle și pune puțină sare. Pregătim făina și pesmetul și urmăm pași următori: prima dată punem bucata de carne cu cașcaval în făină, apoi ouă și apoi pesmet. Cine a mai făcut șnițel cu pesmet știe acest procedeu.

Se pune uleiul la încins și se pregătește hârtia absorbantă pe o farfurie. Punem, când uleiul este încins bine, bucata de pui dată prin pesmet și o scoatem de acolo doar când prinde o culoare aurie pe ambele părți. Scoatem scobitorile dacă am folosit.

Poate fi servit atât cald cu o garnitură pe lângă, fie rece pe post de aperitiv. Gustul va fi la fel de bun în ambele variante.

Poftă bună!

DISTRIBUIȚI