Clătite americane (Pancakes) – Rețetă

7527
Clătite americane Pancakes

Pancakes sunt, spre deosebire de clătitele românești, mai groase, au o consistenta pufoasa și o suprafata aurie uniforma. În America sunt foarte populare și se servesc la micul dejun, alături de diferite toppinguri. Cel mai popular dintre ele fiind siropul de arțar, dar regăsim fructele proaspete, sosuri de ciocolată sau vanilie, dulceață, alături de aceste delicioase clătite americane.

Ingrediente – American Pancakes 

  • 400 g făină
  • 500 ml lapte
  • 4 ouă
  • 3 lingurițe rase praf copt
  • un vârf de sare
  • 5 linguri zahăr
  • zahăr vanilat
  • 6 linguri ulei

Mod de preparare:

Amestecăm făina cu praful de copt și zahărul, iar apoi le dăm prin sită.

Separăm gălbenușurile de albușuri. Gălbenușul îl mixăm cu un praf de sare pentru aproximativ 3-4 minute (nu foarte mult), iar albușul trebuie mixat foarte bine până când acesta devine o spumă.

Combinăm uleiul cu laptele și adăugăm peste gălbenuș. Turnaţi laptele cu uleiul peste gălbenuşuri şi amestecaţi cu combinaţia de ingrediente uscate (făină, praf de copt etc.), folosind mixerul. Încorporaţi albuşurile cu ajutorul unui tel. Amestecaţi cât mai încet până când compoziţia devine omogenă. Obținem un aluat mai dens, dar cu o consistență pufoasă.

Încingem o tigaie teflonată și o ungem cu un cubuleț de unt după care ștergem cu un șervețel tot untul din tigaie. În acest fel, vom obține pancakes cu o suprafață aurie uniforma. Ungem tigaia cu unt o singură dată, la început, când ne apucam de prăjit pancakes.

În centrul tigăii încinse, adăugam cu ajutorul unui polonic, aluatul. După ce l-am turnat în tigaie nu ii atingem în nici un caz suprafața. El se va întinde de unul singur atât cât va fi nevoie. În momentul în care suprafața își pierde luciul, întoarcem pancakesul pe cealalată parte.

Nu uitaţi! Clătită nu trebuie niciodată întoarsă de mai multe ori.

Poftă bună!

DISTRIBUIȚI