Ciorbă de salată verde cu smântână

5719
Ciorbă de salată verde

Această ciorbă de salată verde este un preparat sănătos și foarte gustos. Se poate face cu sau fără carne, însă mie îmi place foarte mult gustul de afumătură combinat cu salata verde. Nu necesită foarte multe ingrediente și nici nu este greu de făcut. Gustul, în schimb, este unul care mereu te face să mai ceri o porție.

Ingrediente:

  • 2 căpățâni de salată verde
  • o legătură de ceapă verde
  • un morcov mai mare
  • 3 căței de usturoi
  • 100 g slănină afumată
  • pătrunjel și mărar după gust
  • 2 linguri de ulei
  • 250 g smântână
  • 2 gălbenușuri
  • sare și piper după gust
  • opțional: lămâie sau oțet pentru acrit

Mod de preparare:

Vom începe prin a spăla bine salata verde. Aceasta trebuie să nu mai aibe urme de pământ sau alte impurități. Cel mai potrivit ar fi să se separe foaie cu foaie din salată pentur a ne asigura că acestea sunt bine curățate.

Separat tăiem în bucățele egale slănina afumată pe care o prăjim în două linguri de ulei pentru puțin timp într-o oală încăpătoare. După aproximativ un minut adăugăm ceapa verde tăiată, morcovul tăiat cubulețe și usturoiul pisat. Mie sincer îmi place să folosesc în ciorbă doar ceea ce este alb și verde deschis de la ceapa verde. Se mai lasă două minute pe foc și stingem totul cu aproximativ 2l de apă. Punem sare și piper după gust. Lăsăm câteva minute pe foc și apoi punem salata verde în ciorbă. Aceasta trebuie tocată (sau ruptă, dar mie sincer îmi place mai mult tocată). O lăsăm să fiarbă pentru încă 5-7 minute.

În timp ce fierbe salata amestecăm smântâna cu gălbenușurile de ou și punem un polonic de ciorbă. Polonicul de ciorbă se pune peste amestecul de gălbenuș cu smântână pentru ca acesta să nu se taie când este adăugat în ciorbă. După ce amestecăm bine luăm oala de pe foc și punem amestecul de smântână cu ou peste ciorbă. Punem pătrunjel și mărar după gust și lăsăm ciorba pentur câteva minute cu capacul pe oală.

Această ciorbă de salată verde poate fi servită alături de ardei iute și putem să o acrim după gust cu oțet sau zeamă de lămâie. Poftă bună!

DISTRIBUIȚI