Ciorbă de legume fără carne

432
Ciorbă de legume fără carne

Prepar foarte des această ciorbă de legume fără carne mai ales după ce am mâncat o bună perioadă de timp carne și vreau să mai schimb puțin meniul. Îmi place foarte mult pentru că se face foarte repede și de multe ori doar pun ce legume am prin casă. Și mai ales dacă reușesc să iau legumele din piață de la cineva care știu că le ia din grădină, are un gust atât de bun și de puternic. Spor la gătit vă doresc!

Ingrediente
  • 200 g fasole verde
  • 100 g mazăre
  • o ceapă medie
  • un cartof mare (sau doi mici)
  • un morcov mare (sau doi mici)
  • un păstârnac
  • un ardei roșu
  • jumătate de țelină
  • jumătate legătură pătrunjel
  • jumătate legătură leuștean
  • suc de roșii după preferințe
  • sare și piper
  • opțional: ardei iute, smântână
Mod de preparare Ciorbă de legume fără carne

Vom începe prin spălarea, curățarea și mai ales tăierea legumelor. Punem apoi la călit ceapa tocată mărunt în uleiul încins și lăsăm cam 30 de secunde să se rumenească singură în timp ce amestecăm. Adăugăm apoi treptat morcovul și păstârnacul tocate uniform și țelina pe care o tocăm mărunt. Punem apoi ardeiul roșu tocat. Lăsăm puțin timp pe foc, timp în care amestecăm bine, iar apoi stingem totul cu apă.

Lăsăm pe foc 15-20 de minute, timp în care mai amestecăm treptat, iar apoi punem cartoful pe care l-am tăiat înainte în cubulețe. Adăugăm sare, piper după gust și dacă mai dorim alte condimente. Punem apoi mazărea și amestecăm. Mazărea poate să fie și congelată, acest lucru nu afectează foarte mult ciorba. Punem fasolea verde și amestecăm bine. La fasolea verde discuția de la mazăre: se poate foarte bine și să fie congelată, dar are alt gust când e proaspătă dintr-o grădină. Mai lăsăm cam 20 de minute pe foc cu un capac deasupra. După cele 20 de minute punem sucul de roșii în funcție de preferință și amestecăm. Mai lăsăm 7-8 minute pe foc și punem deasupra pătrunjel și/sau leuștean tocat, oprind astfel și focul. Se servește caldă alături de ardei iute. Puteți adăuga dacă doriți și smântână, dar nu e neapărat. Cam aceasta este ciorba noastră, simplu nu? Poftă bună!

DISTRIBUIȚI