Ciorbă de fasole uscată cu cârnați afumați

813
Ciorbă de fasole

Ciorba de fasole uscată este perfectă alături de afumătură. În ceea ce privește varietatea de afumătură, cea mai simplă variantă ar fi cea de cârnați afumați. A nu se încurca, însă, ca fiind cea mai simplă să nu fie și o variantă foarte bună. Din declarația celor care au gustat acest preparat îl declarăm delicios!

Ingrediente ciorbă de fasole
  • 500 g fasole uscată
  • 250 ml bulion (sau roșii decojite tocate)
  • 4 morcovi
  • 3 foi de dafin
  • 3 linguri ulei pentru călit
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 cârnați mari de casă
  • o linguriță de tarhon în oțet
  • jumătate linguriță cimbru uscat
  • jumătate legătură de leuștean
  • sare și piper după gust
Mod de preparare:

Fasolea se alege bob cu bob, se spală și apoi o lăsăm la înmuiat peste noapte. Când ne trezim schimbăm apa în care a stat și o punem la fiert. În funcție de fasole, aceasta are un timp diferit de fierbere, deci cel mai bine ar fi să încercați chiar voi să vedeți dacă e fiartă. Punem o altă oală cu apă la foc între timp. Se scurge, apoi, fasolea de apă și se pune în oala cu apă pregătită.

Tăiem legumele și le spălăm. Ceapa, morcovul și ardeiul le tăiem uniform. Pregătim oala în care să facem ciorba. Punem în ea câteva linguri de ulei și lăsăm ceapa la călit. După puțin timp adăugăm și morcovii. Tăiem cârnații afumați și îi punem peste ceapă și morcov. Punem acum și ardeiul.  Punem puțină apă fierbinte peste aceasta și amestecăm. Scoatem fasolea din apă, o scurgem și o punem peste ciorbă. Umplem apoi cu apă fierbinte și mai lăsăm la foc. Adăugăm sare și piper după gust. Punem cimbru uscat și amestecăm.

Cu aproximativ 10 minute înainte de a fi gata ciorba punem bulion și tarhon în oțet. La final, după ce am luat ciorba de pe foc, punem leuștean tocat. Poftă bună!

DISTRIBUIȚI