Ciorbă de conopidă – o ciorbă delicioasă, rapidă și sănătoasă

1480
ciorbă de conopidă

Dacă ar fi să găsesc o definiție pentru această ciorbă de conopidă, aș spune simplu – ciorbă de legume, foarte sănătoasă și rapidă. Exact așa văd eu această ciorbă, o alegere minunată pentru o zi în care nu vrei o ciorbă cu carne, vrei ceva mai ușor. Ingrediente puține și ușor accesibile și o mare varietate de posibilități când vine vorba ca tu să faci această ciorbă. Nu-mi rămâne mai mult de spus, poate doar un: „Spor la gătit!”.

Ingrediente

  • o conopidă medie
  • un gălbenuș de ou
  • o țelină mică
  • o ceapă
  • doi morcovi
  • 250 g iaurt
  • o legătură de mărar
  • 2 linguri de ulei
  • 3 căței de usturoi
  • sare și piper după gust

Mod de preparare Ciorbă de conopidă:

Începem prin a spăla și desface conopida. Curățăm apoi morcovii și țelina, urmând apoi a le spăla foarte bine. După ce le-am spălat le trecem printr-o răzătoare mare. Ceapa o curățăm, spălăm și apoi o tocăm destul de mărunt. Separat, între timp, putem pune la încălzit pe aragaz o oală în care putem aproximativ 2 linguri de ulei. După ce deja uleiul este fierbinte, punem cu atenție ceapa, morcovul și țelina amestecând. Continuăm să amestecăm cât timp oala noastră stă la foc mediu pentru aproximativ 2-3 minute.

Când legumele deja sunt ușor călite, punem apă (aproximativ 2 l) și amestecăm calm câteva minute. Lăsăm apoi să fiarbă pentru 15 minute și apoi putem adăuga treptat și bucăți de conopidă.

Continuăm prin a condimenta întreaga ciorbă cu sare și cu piper măcinat. Lăsăm să fiarbă ciorba cu conopida în ea pentru cam 10-15 minute. Când este gata conopida și bine fiartă oprim focul. Punem imediat și usturoiul pe care îl zdrobim în prealabil. Amestecăm bine în ciorbă.  Amestecăm gălbenușul cu iaurtul până rezultă o cremă omogenă. Punem un polonic din ciorbă, amestecăm bine și punem treptat în zeamă omogenizând.

 

Punem deasupra mărar și punem ciorba în farfurie. Este extraordinară caldă, putând fi servită imediat. Se mai pot adăuga, după gust, alte condimente. Mie, însă, îmi sunt suficiente sarea și piperul. Poftă bună vă doresc!

DISTRIBUIȚI