Chiftele în sos de roșii

281
chiftele în sos de roșii

Printre multele feluri de mâncare pe care le preferăm ca popor, cu siguranță mereu avem în minte și vestitele chiftele. În zeci de variante, mereu reușesc să fie ușor de preparat și foarte repede mâncate. Poate tocmai pentru că există câte o variantă pentru fiecare:vegetarian, din carne de porc sau din carne de pui. Una dintre variantele mele preferate este prezentată în această rețetă de chiftele în sos de roșii. Merge minunat mai ales lângă un piure, dar și consumate simple.

Ingrediente

Chiftele:

  • jumătate de kg carne tocată
  • 4-5 felii de pâine albă fără coajă
  • 4 căței de usturoi
  • un ou
  • o legătură de pătrunjel verde
  • o lingură de făină
  • sare și piper după gust
  • ulei pentru prăjit

Sos:

  • 300 ml suc de roșii
  • 200-250 ml apă
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • o ceapă nu foarte mare
  • un ardei gras roșu
  • foi de dafin
  • sare și piper după gust
  • piper boabe
Mod de preparare:

Preparăm prima dată aluatul pentru chiftele. Eu am folosit carne proaspătă și am început prin a toca carnea. Între timp am înmuiat și pâinea în apă rece pentru câteva secunde și am avut grijă să fie bine stoarsă apoi. Am amestecat carnea cu pâinea peste care am adăugat usturoiul. Am adăugat pătrunjelul, oul și restul ingredientelor amestecând foarte bine.

Am pus ulei într-o tigaie pe care am pus-o apoi pe foc. Am făcut mici biluțe de chiftele cu ajutorul mâinilor pe care le-am pus în tigaia cu ulei încins. Le-am rumenit frumos pe ambele părți timp în care m-am apucat liniștită de sos.

Am călit prima dată toată ceapa în nu foarte mult ulei după ce am avut grijă să o toc uniform. Am pus și usturoiul și ardeiul gras, condimentând bine nu sare și piper. Am stins totul cu puțină apă, am pus o foaie de dafin și am lăsat totul să fiarbă. După ce începe foarte bine a fierbe punem sucul de roșii. Lăsăm până scate pe foc iar apoi pune chifteluțele peste sos. Lăsăm la fiert, la foc mic pentru maxim 10 minute. Poftă bună!

DISTRIBUIȚI