Cheesecake cu Oreo și zmeură

437
Cheesecake

Un desert apărut, zic eu, destul de nou în bucătăria românească, dar care a reușit să câștige foarte mulți fani datorită gustului cremos și modului simplu de preparare. Exact așa aș descrie, dacă ar fi nevoie, prăjitura ce poartă numele de Cheesecake. Având la bază un blat, apoi crema pufoasă de brânză cu frișca lichidă și deasupra aproape mereu o combinație de fructe. A ajuns apoi să se dezvolte până a nu mai necesita blat sau a fi înlocuit de biscuiți cu sau fără unt topit.

Ingrediente Cheesecake:
  • 300 g cremă de brânză dulce
  • 250 g zmeură
  • 200 g frișcă lichidă
  • un pachet de biscuiți Oreo
  • o linguriță extras de vanilie
  • 3 biscuiți Oreo pentru ornat
Mod de preparare:

Pregătim așa-zisul blat pentru Cheesecake. Eu am ales să-l pregătesc din biscuiți Oreo, dar puteți alege orice fel de biscuiți. Dacă doriți o variantă mai light puteți alege chiar biscuiți graham. Rezultatul trebuie să fie la fel de spectaculos. Îi punem într-o pungă și deasupra punem un prosop. Batem apoi biscuiții, dar fără a insista foarte mult. La final trebuie să avem bucățele mici de biscuiți. Dacă ne dorim să legăm mai bine biscuiți între ei, pentru a crea iluzia unui blat, adăugăm unt topit.

Baza de biscuiți va fi pusă în fiecare pahar, sau ce recipient folosim. Eu am ales pahar special pentru înghețată pentru a asista la combinația de culoare. Foarte bine poate fi ales și un borcan mai măricel. Lăsăm recipientele cu biscuiți separat și ne apucăm de cremă.

Amestecăm crema de brânză cu extract de vanilie. Adăugăm peste ea și frișca lichidă și mixăm întregul amestec. Oprim apoi din amestec aproximativ 6 linguri și restul amestecăm cu 150 g zmeură. Din cantitatea oprită fără zmeură punem în fiecare recipient peste baza de biscuiți. Eu am mai păstrat puțin pentru ornat, nu este necesar să faceți asta, doar dacă doriți. Adăugăm deasupra și crema de brânză cu frișcă și zmeură. Ornăm apoi fiecare recipient cu zmeură, frișca cu crema de brânză rămasă și câte un biscuite Oreo. Lăsăm apoi la frigider o perioadă. În final o să avem un Cheesecake răcoritor bun pentru orice zi. Poftă bună!

DISTRIBUIȚI