Chec aperitiv cu legume

1079
Chec aperitiv

Când spun chec cu la ce te gândești? Probabil la un chec cu multă ciocolată și fructe. Cum ar fi să renunțăm la ciocolata din el și în loc de zahăr să punem sare. Și să schimbăm și fructele cu tot felul de legume colorate și șuncă presată. Rezultatul, te asigur, este unul reușit. Și rețeta este destul de populară deoarece este simplă de realizat și mereu are succes drept un aperitiv. Poate de aici și numele de Chec aperitiv cu legume.

Ingrediente Chec aperitiv
  • 6 ouă
  • 6 linguri făină
  • 3-4 linguri de ulei
  • un praf de copt
  • 200 g cașcaval
  • 200 g șuncă presată
  • 200 g măsline (tăiate, fără sâmburi)
  • 150 g ardei roșu
  • un borcan ciuperci (al meu aveam 280 g)
  • sare și piper
Mod de preparare:

Pentru a pregăti acest chec aperitiv cu legume, începem cu pregătirea aluatului pentru chec. amestecăm foarte bine într-un bol mai mare cele 6 ouă cu un tel sau chiar cu un mixer. Punem apoi și făina treptat în timp ce amestecăm. Putem alege și alte cantități în funcție de cât de mare/mic ne dorim să fie checul. Important este ca numărul de ouă să fie egal cu numărul de linguri de făină. Punem și uleiul și amestecăm în continuare. La sfârșit punem și praful de copt și continuăm cu amestecatul până când acesta este bine incorporat.

Separat tăiem măslinele dacă nu sunt deja tăiate (eu le-am luat gata făcute numa bun de pus în chec). Șunca presată o tăiem cubulețe potrivite. Cașcavalul îl tăiem cam la dimensiuni egale cu șunca presată. Spălăm ardeiul roșu și-l tocăm, iar ciupercile le scurgem bine și tăiem în sferturi sau jumătăți. Amestecăm toate ingredientele pregătite cu sare și piper după gust. La sfârșit incorporăm în aluatul de chec treptat pentru a ne asigura de o distribuție aproximativ egală. Fiind foarte multe culori vor da un aspect și mai frumos dacă sunt amestecate bine.

Pregătim tava de chec (sau se poate folosi o tavă de cozonac) și o ungem cu ulei, iar apoi o tapetăm cu făină. În ea punem compoziția de chec și punem la cuptor pentru aproximativ jumătate de oră. Testul cu scobitoarea dă aproape mereu un rezultat corect, deci puteți să-l folosiți. Se servește cald sau rece. Poftă bună!

DISTRIBUIȚI