Cartofi boierești – rețetă foarte simplă

1492
Cartofi boierești

Această rețetă de cartofi boierești este o rețetă rapidă, gustoasă și simplă. Este o rețetă în care se poate jongla destul de ușor cu ingredientele care o alcătuiesc. Astfel poate ușor să devină perfect pe gustul vostru. Poate fi folosit drept garnitură, salată sau aperitiv, iar gustul acestora este unul extrem de bun. De aici poate și modul cum mai sunt numiți:„Cartofi boierești, mănânci de nu te mai oprești”.

Ingrediente cartofi boierești:
  • 5-6 cartofi
  • 2 roșii
  • 2 căței de usturoi
  • un ardei gras roșu
  • o legătură mărar
  • o legătură pătrunjel
  • o ceapă verde
  • ulei de măsline
  • oțet sau suc de lămâie
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

Prima dată spălăm cartofii fără a-i curăța. Aceștia urmează să fie puși în la fiert cu tot cu coajă, iar în apă recomand să puneți o puțină sare. Eu am folosit 6 cartofi, dar foarte bine se pot alege și mai mulți sau mai puțini în funcție de câte persoane mănâncă din ei. Dacă alegem să mărim cantitatea de cartofi, desigur că trebuie să mai adăugăm și la restul ingredientelor (sau să punem mai puțin). Când aceștia sunt fierți se scot din apă și se trec printr-un jet de apă rece.

După ce i-am trecut printr-un jet de apă rece, cel mai bine este deja să încercăm să-i curățăm de coajă. Avem grijă la acest proces de curățare, dar mai ales foarte mare grijă când îi tăiem. Cel mai bine este când îl tăiem în felii să ne concentrăm să le avem de dimensiuni aproximativ egale. Aspectul este diferit dacă reușim să facem asta. Nu trebuie însă să tăiem felia în totalitate. Trebuie să le lăsăm o bază jos cât să păstreze forma cartofului. La final va rezulta acel cartof în stil acordeon.

Într-un bol pregătim ardeii, roșiile și ceapa verde. Aceștia vor fi tăiați în cubulețe uniforme. Se pune și usturoiul tocat. Amestecăm combinația pentru 2-3 minute. Preparăm un dressing din ulei, sare, piper și puțin oțet sau suc de lămâie. Acesta se va pune peste legumele tăiate și se va amesteca. Apoi punem mărarul și pătrunjelul. Am avut o legătură din fiecare, dar am folosit mai puțin, sincer.

Se va pune salata între fiecare felie din cartof, cu mare, mare atenție. La final dacă mai avem dressing vom pune peste cartofi. Acești cartofi boierești pot fi serviți drept garnitură sau aperitiv. Poftă bună!

DISTRIBUIȚI