5 aperitive pentru noaptea de Revelion

1077

Aperitive în formă de Mini-Pizza pe pâine

Acesta face parte din lista de aperitive rapide și iubite mai ales de copii. Este o mini-pizza realizate pe câte o felie de pâine. Pâinea, sfatul meu este să fie proaspătă deoarece nu va sta foarte mult în cuptor. Modul de realizare este simplu: punem peste fiecare felie de pâine ingrediente pentru pizza. Ingredientele de bază recomandate sunt sosul de roșii și mozzarella. Salamul poate fi înlocuit cu șuncă, se mai pot adăuga și alte verdețuri sau alte ingrediente.

 

Pâine cu brânză

Pâinea cu brânză este foarte populară tocmai pentru că este gata în maxim 30 de minute și este foarte accesibilă în ceea ce privește prețul și ingredientele folosite. Ai nevoie de o pâine foarte mare (cam un kg), brânză, ceapă verde și unt. Pâinea se taie în lung și lat, atenție însă să lași o bază. Între bucăți se adaugă brânza, în timp ce untul se topește. După ce untul este topit se amestecă cu ceapa verde și se pune peste pâine. Aceasta se pune într-o folie de aluminiu și la cuptor pentru 10 minute.

 

Roșii cherry umplute

Având dimensiuni foarte mici și fiind foarte colorate, cu siguranță copiii le vor adora. Aceste roșii cherry pot fi umplute cu foarte multe variante: de la pastă de avocado, la cremă de brânză. Crema de brânză însă cred că o să fie cea mai apreciată de persoanele mai mici din casă. Modul de realizare însa este aproape identic pentru toate felurile de umplutură. Mai exact se taie un capac din roșie, se golesc de partea cu semințe și se adaugă umplutura. Pentru cea de brânză, recomand să se adauge și diferite verdețuri.

 

Ouă umplute

Pentru acest aperitiv am găsit o multitudine de variante. De la ouă umplute cu ciuperci, la cele umplute cu ficat de pui, ton sau pate și maioneză. Rămâne la latitudinea ta să alegi umplutura, însă (exact precum în cazul de mai sus) modul de lucru este asemănător. Fierbem ouăle, le tăiem în două, scoatem gălbenușul și adăugăm umplutura.

 

Spirale cu șuncă și cașcaval

Deși par foarte complex de făcut, sunt ușoare, iar gustul lor este unul minunat. Tot ce avem nevoie pentru a le realiza sunt patru ingrediente. Mai exact: foietaj, brânză, șuncă, gălbenuș de ou. Și ungem foietajul cu gălbenuș, punem brânza și apoi șunca. Rulăm și tăiem rulouri de 2 cm. Apoi le punem pe o tavă pe care o punem la încălzit pentru 25 de minute.

 

Poftă bună!

DISTRIBUIȚI