Cine este Sfântul Valentin și când este el defapt sărbătorit

282
Sfântul Valentin

Aproape toată lumea a auzit de ziua îndrăgostiților sau Valentine’s Day. Aceasta este o altă sărbătoare pe care noi doar am împrumutat-o pentru a fi un prilej de romantism. Petrecem timp împreună, facem cadouri, ne spunem cât de mult de iubim, lucruri normale într-un cuplu. Nu am să mă apuc să scriu acum o teorie despre cât de important este să nu ai nevoie de o zi specială pentru asta, ci am să mă orientez mai mult spre a vorbi despre cine a fost defapt Sfântul Valentin.

Acum mult, mult timp, era un moment în care persoanele cu influență puteau să decidă chiar orice lucru. De la ce trebuie să mănânci, cum trebuie să te îmbraci până la de cine trebuie să te îndrăgostești. Toată lumea, însă, știe că nu este ceva total în putința noastră să iubim o persoană care nu ne este dat să ne fie aleasă. Însă, celor cu putere nu le păsa asta.

Existau și persoane care nu doar că nu-și puteau alege pe cine să iubească, ci le era interzis în sine acest sentiment. Cum un om nu poate opri sentimentele puternice purtate de o persoană cu inima caldă, a fost decisă interzicea căsătoriei. Printre persoanele care nu aveau dreptul la căsătorie erau și anumiți soldați.

Sfântul Valentin din Roma

Sfântul Valentin din Roma era de partea celor care se îndrăgosteau și îi susținea și ajuta spre a-și materializa sentimentele. Acesta oficia în secret căsători pentru cei care-și doreau a-și uni destinul în fața lui Dumnezeu.

Dar desigur că acesta a fost prins și condamnat la moarte. Ca o ultimă dorință și-a dorit să facă un bine. A salvat astfel, printr-un miracol, văzul undei fete. Aceasta a primit o scrisoare de la el, pe care a reușit să o deschidă după moartea acestuia. În scrisoarea semnată cu „al tău Valentin” se afla o floare care imediat ce a ajuns în mâinile fetei i-au redat vederea.

Acesta a fost ucis pe 14 februarie după ce a fost torturat și decapitat. Deși i-a fost inițial oferită alternativa de a renunța la credință pentru viața lui, acesta și-a sacrificat viața.  În calendarul ortodox, însă, sfântul Valentin este sărbătorit în data de 30 iulie.

DISTRIBUIȚI