Om de zăpadă dintr-o ciocolată în 5 pași simpli

286
Om de zăpadă

Om de zăpadă – Cadou pentru crăciun în 5 pași simpli.

Vine Crăciunul, te-ai gândit ce cadou vrei să faci anul acesta? Toată lumea este acum la cumpărături, mall-ul este plin și toți au coșul plin de cumpărături. Ce faci însă dacă nu găsești cadoul potrivit?  Poți face tu unul! Primul cadou pentru acest Crăciun pe care ți-l arătăm este acest simpatic Om de zăpadă făcut în 5 pași simpli.

De ce ai nevoie pentru a face un Om de zăpadă:

  1. O ciocolată (mai mică)
  2. O foaie albă A4
  3. O foaie portocalie (pentru nas, deci nu contează mărimea)
  4. Marker
  5. Un material sau o ață mai groasă (nu contează culoarea

Mod de lucru:

Pasul 1:

Luăm o foaie A4 pe care să punem ciocolata. Foaia trebuie să fie simplă, goală, pentru a putea desena noi mai apoi pe ea.

Ciocolata trebuie poziționată în aproximativ centrul foii pentru a avea liber de lucru cu colțurile.

 

Pasul 2:

Împachetăm ciocolata cu foaia albă, printr-o tehnică simplă de împachetat cadouri. Rotim foaia în jurul preparatului dulce ales (la mine ciocolata), lipim, apoi prindem colțurile în triunghiuri pe care le lipim în spate. Rezultatul final trebuie să fie precum cel din poză. Dacă nu reușești la început nu te descuraja și încearcă iar, la final o să fie bine.

Pasul 3:

Întoarcem pe partea fără nimic lipit. Mai țineți minte acea parte mică de foaie portocalie pe care am spus să o aveți? Aici avem nevoie de ea. Tăiem un triunghi lung care să semene cu cel din poză. Lipim nasul Omului de Zăpadă. Deja parcă începe să prindă contur. Am dreptate?

 

Pasul 4:

Acum vom folosi markerul pentru a desena ochii, gura și nasturii. Tehnica este una simplă, doar apăsăm o dată cu vârful pentru a fi aproximativ egale cerculețele. Recomandarea mea privind numărul de cerculețe este: pentru nasturi – 3, pentru gură – 5. Deja omul nostru de zăpadă pare gata. Mai avem un singur pas.

 

Pasul 5:

Acum, ultima piesă ce îi lipsește omului nostru de zăpadă este un fular. Dacă nu are fular o să înghețe, nu?

Acesta putem să-l facem dintr-un material sau din două, trei ațe dacă aceasta este groasă. Important este să fie cât mai colorată pentru a transmite o stare de bine.

Cadoul este gata! Ce părere ai? A fost simplu, nu?

DISTRIBUIȚI