6 idei alternative de folosire a formelor pentru gheață

1280

Idei pentru un desert din ciocolată și căpșuni

În căutare de idei pentru vară, singurul lucru găsit mai bun vara decât o porție de căpșuni este o porție de căpșuni cu multă ciocolată. Însă acest lucru este perfect și pentru alte anotimpuri, ceea ce-l face special pentru vară este înghețarea în formele de gheață a acestor căpșuni în ciocolată. Un deliciu!

Ice coffee

De multe ori poate ai pățit să faci mai multă cafea decât ai băut, iar la final ești nevoit să arunci restul de cafea. Cât de trist este când arunci cafeaua! În vederea rezolvării acestei probleme venim cu o altă propunere. Să încerci o dată să pui cafeaua rămasă în formele pentru gheață și să o lași acolo până a doua zi. Apoi o pui într-un pahar și deasupra lapte. Perfect pentru zilele calde de vară, nu?

Mini-înghețată naturală

Ceva ce va fi iubit mai ales de către cei mici și foarte ușor de făcut. Trebuie doar să pui în formele pentru gheață câteva fructe și un suc natural. A doua zi, după ce au stat la congelator, vor fi gustarea preferată a zilei.

 

Jeleu

Există multe moduri de a face jeleu. Principalul pe care eu îl știu este cel din compot de fructe cu gelatină. Simplu, accesibil și rapid. Însă pentru un plus de formă vă recomand să puneți compoziția în forme pentru gheață. Nu uita însă să folosești și fructele din compot!

 

Ice Coffee Oreo

Cui nu-i place gustul de Oreo? Cu acest gând a fost formată și următoarea rețetă. Mai exact idea de a amesteca oreo cu lapte, să-i pui la congelator, iar a doua zi să pui cafea peste cuburi până devine un Ice Coffee. Doar încearcă să-ți imaginezi: Oreo, cafea și lapte.

 

 

Înghețată din iaurt

O variantă mai sănătoasă pentru înghețată este una realizată din iaurt cu fructe, pus în formele pentru gheață și apoi consumat rece. O alternativă mai bună, mai sigură și perfectă pentru căldura de afară.

DISTRIBUIȚI