Fuji Kindergarten – o grădiniță construită în jurul unui copac

630
Fuji Kindergarten

Sunt foarte multe școli care uimesc prin anumite amănunte care reușesc să facă diferența dintre o școală bună și una mai puțin bună. Dacă ar fi să ne imaginăm noi o școală diferită, cu siguranță tendința noastră principală ar fi să luăm modele din realitate. Aceste modele ajungem să le transformăm până în punctul în care ele corespund cu un ideal al nostru. O astfel de școală ce merită luată drept model este Fuji Kindergarten.

Arhitectura unică secretul unei școli de succes?

Într-un astfel joc de imaginare a unei școli diferite, am luat ca principal model o grădiniță din Japonia. Este vorba despre grădinița Fuji Kindergarten aflată în apropiere de capitală. Aceasta uimește prin gândirea cu care a fost proiectată, fiind unică în lume. Grădinița este una extrem de diferită față de ceea ce ne-am putea imagina. Acest lucru este datorat unui arhitect ce a reușit să transforme locul în unul liber și îndrăgit de copii. Locul a fost proiectat de Takaharu Tezuka. Acesta este un arhitect cu o imaginație bogată care și-a dorit să valorifice tot cadrul natural. Grădinița poate fi asemănată cu un imens loc de joacă, fiind constituită din tot ceea ce iubesc copiii să facă. Acest aspect a reușit să transforme locul în unul în care copiii să vină cu drag și să deschidă în ei dorința de a învăța și iubirea față de școală.

Fuji Kindergarten și copacul din ea

Grădinița a fost realizată în jurul unui copac pe care copiii îl iubesc și este unul dintre locurile preferate de joacă. Acest mod de realizare denotă o iubire față de natură care ajunge să fie preluată de copil. Consider că un copil care învață într-o astfel de grădiniță ajunge să aprecieze natura. Ei sunt lăsați liber să se joace, pot alerga afară dacă vremea este bună, iar sala de clasă nu are pereți. Așa aceștia ajung să nu fie constrânși din a se mișca și, în final, din a fi copii.

DISTRIBUIȚI