Decorarea pereților din casă – idei creative

1073

Din dorința de a schimba ceva prin casă este posibil ca de multe ori să te găsești căutând idei pentru decorarea bucătăriei, camerei sau a altui loc din casă. De multe ori, însă, sunt foarte greu de pus în practică și nici nu arată așa cum ți-ai fi dorit.

De multe ori ajungi să cumperi ceva foarte scump pentru a umple acel loc plictisitor din cameră. Încercarea de a schimba total modul cu arată camera poate fi realizată și dacă decorăm diferit pereți. Nu spun că o culoare, mai ales dacă este aleasă una frumoasă, nu are efect, dar parcă tot mai bine ar fi să plusăm acea culoare cu un strop de creativitate.

În acest sens m-am gândit să vă prezint și eu câteva idei. Acestea au fost alese în funcție de preferința personală și de ușurința cu care pot fi realizate. Am găsit, recunosc, multe variante mult mai frumoase parcă. Dar era ireal din partea mea să cred că am să reușesc să le fac.

1 – Decorarea folosind bandă adezivă

Se poate opta pentru a da naștere pe pereții tău a unor modele folosind doar bandă adezivă. Aceasta poate fi de diferite culori, eu am dat exemplul din imagine cu bandă neagră. Ceea ce recomand totuși este să se facă întâi cu un liniar și un creion cam exact traseul pe care vrem să punem banda. Putem opta pentru mai multe forme: animale reprezentate geometric, figuri geometrice, orașe, munți, origami sau alte modele abstracte. Se poate face orice, oricând, doar imaginație să aveți. Nu durează mult să-l realizați, undeva la 30 de minute, iar prețul este cel dat doar de banda adezivă. Adică în 30 de minute, cu aproximativ 5 lei, ați decorat camera.

2 – Folosind un șablon

Puteți opta pentru a picta acele forme pe care le doriți. Folosiți un șablon care poate fi realizat dintr-un carton. Tot ce trebuie să faceți este să desenați și apoi să decupați forma dorită. Apoi lipiți de perete și începeți să vopsiți.De la un perete plin cu buline (dacă de exemplu este peretele roșu și bulinele negre, merg foarte bine într-o cameră a unui copil pasionat de buburuze). Triunghiuri, cercuri, pătrate, x-uri, orice vă doriți. De la modele simple, la modele mai complexe, este ușor de reprezentat cu ajutorul unui șablon. Tot ce aveți nevoie este carton, vopsea și multă multă imaginație. Procesul durează în funcție de complexitatea modelului ales și dimensiunea peretelui.

3 – Folosind o Folie adezivă

Există acel gen de folie adezivă, fără model, format A4 pe care trebuie doar să îl lipești de suprafață. Se pot adăuga o groază de modele folosind acea folie. Un model se află în imagine.

Dezavantaj: E posibil să ai nevoie de multă folie adezivă, iar unele modele se pot realiza și cu un șablon.

4 – Folosind diferite modele din hârtie cartonată

Se pot crea diferite modele din hârtie cartonată, lipite apoi de perete și deasupra lor crearea unui efect 3D cu altă hârtie cu model asemănător. De la norișori albi, la diferite avioane, fluturi, mașini, flori și câte și mai câte. Se poate alege orice, doar imaginație să ai și multe, multe culori. Totul se va lipi apoi de perete cu bandă dublu adezivă.

Avantaj: Decorarea nu necesită mult timp și sunt ieftine de făcut

Dezavantaj: Dacă nu sunt folosite niște materiale foarte bune, nu o să reziste foarte mult pe perete.

 

5 – Rolă de vopsit

Există anumite role speciale prin care poți să creezi anumite modele pe un perete.

Avantaj: Nu durează mult și e ușor de lucrat cu ele.

Dezavantaj: prețul lor este destul de mare și nu poți jongla cu mai multe modele.

 

 

DISTRIBUIȚI